torsdag 8. september 2016

Eggedal og Norefjell for våre føtter


Til fjells for å sjekke høstfarger


På onsdag la vi ut på en runde for å sondere hvor vi kunne tenke oss å legge ferden første uka i oktober da har ferie. Første stopp for hundene ble Soneren. Hva er vel bedre da enn å logge noen cacher når en først er i gang?


Ett øyeblikk  vurderte jeg om turen skulle stoppe på Andersnatten og cachen som ligger på toppen der. Men for en gangs skyld så valgte jeg å følge dagens plan. Det ble plukket noen cacher langs veien, men siden både Mounty og Ronja var med på tur så måtte de få litt lufting og ikke minst vann iløpet av turen.


Eggedal Mølle
Tveitensamlingene.


Ekteparet Ester og Sigurd Tveiten testamenterte sin store samling av gjendstander til Sigdal kommune v/Sigdal og Eggedal museum for at samlingen ikke skulle bli spredd.
I 1989 var overdragelsen formelt ordnet og 4285 gjenstander ble registrert. En del av disse er utstilt på Eggedal Bibliotek, Eggedal Eldresenter og resten i Sigdal Museums arkiv.


Til samlingen hører gamle Eggedal Mølle fra 1912 med mølleområdet, stall, to stabbur, bryggerhus, gammel bekkekvern, kjone, gammel skolestue fra Grønset på Greenskogen, samt Basolstua etter avdøde bygdemaler Per Basol.


Eggedal Mølle ble bygd og tatt i bruk i 1912 (aksjemølle), og var i drift frem til 1965.
Mølla ble valgt til Sigdal kommunes kulturminne i 1997, restaurert og satt i drift igjen med vannkraft. Den deler vannet fra Klemmafossen med den gamle bekkekverna som også er i drift.


Vannrenna fra fossen.


Flott område som jeg bare har kjørt forbi tidligere, hadde vel ikke stoppet i dag heller om det ikke var for cachen.


Sagbruket som også får vann fra fossen.


Flott fredelig område


Djupsjøen ligger som en perle i Sigdal, 750 meter over havet.


Cachen var plassert ved en idyllisk plass, ta dere tid til å sette dere ned på benken og nyt utsikten, stillheten og roen. Kun avbrutt av litt behagelig sus fra bekken som renner like ved.


Bekken som renner ved denne kommer fra Vesle Lislevatn og renner ut i Djupsjøen deretter til Lislevatn, for så å renne ut i det største fjellvannet i Sigdal som heter Hornsjøen.


Se også på smijernskunsten som er på det store treet, der det står skrevet «Djupsjøbrura» dekorert med en brudekrone over.


Mange forseggjorte detaljer i dette hyttefeltet


Bare å nyte når en er på fjellet i slikt vær.


Noen uker til så er det riktig så lekkert i fjellet regner jeg med.


Her derimot blir det dårlig med høstfarger i år,


Takk for turen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...