mandag 5. juni 2017

Pinsen er over


Så var jammen denne pinsen over og når pinsen er over så er fridagene over også. Da er det bare å gjøre en siste innsats i to uker til før det er ferie tid her.


Været  har ikke vært det aller beste, så det har blitt noen skikkelig våte turer på hundene de siste dagene. Men det er egentlig det samme for dem, da de stort sett ender opp med en svømmetur i elva uansett. I går rakk jeg akkurat halve runden om hengebrua før regnet bøttet ned. Så når jeg kom hjem var jeg våt helt inn til skinnet. Det var alle hundene også, så det endte med at vi fyret litt i vedovnen. Ja da jeg veit det er juni, men jeg sitter ikke inne og fryser når jeg har ved til ovnen.

* *

Meiselivet får sin sin gang med mating og møkkfjerning. De er utrolig reinslige til egentlig å gris veldig alle andre steder.


Men i dag var det solskinn og forholdsvis godt og varmt ute. Da bestemte jeg meg for å lempe inn noen hunder i bilen og dra innover i Strømsoddbygda for å gå tur på ukjente territorier. Det resulterte i to nye cacheutlegg, så nå er det nærmere publisering enn på lenge. Tre til nå så er det i boks. Jeg vet hvor jeg skal ha dem, nå gjenstår det bare å ta turen for å få plassert dem.


Etter endt tur i dag og middagen laget,spist og ryddetbort, da ble det jammen en tur med plendyret for første gang i år. Når en setter seg ned til kvelds for å se på bilder som er tatt de siste dagene og en kommer over et skikkelig bustehode av en cocker... ja hva gjør man da? Jo da tar en en runde i dusjen med shampoo på hele bunten så en har noe å gjøre etter jobb i morgen. Da blir det fram med saks og klotang for å få fram noen skikkelige hunder igjen. Vårstellet har blir utsatt til pollenet er ferdig, ellers så er det bare å bade dem med en gang igjen.


I dusjen tror jeg Lady fant ut at hun ikke ville ha noe pels lenger, for hele sluket tettet seg opptil flere ganger mens jeg holdt på. Jeg fikk hendene fulle når jeg gnei såpa inn i pelsen. For ikke å snakke om når jeg skyllet den ut igjen. 


Ronja gir alt uansett hva hun skal.


Turen med Ronja ned i elva var vel den eneste turen jeg hadde med hunder uten at en ble skikkelig våt. Men når det har regnet tidligere på dagen så henger det ganske mye fuktighet igjen i blader og trær en god stund etter at regnet har gitt seg.


Småfluene har kommet for fult i skauen, de er særlig interessert i de gule blomstene ser det ut til.


Ballblom


Ronja spiser like mye gras som en sau noen ganger.


Ser du edderkoppen som prøver å gjemme seg?


Ser ut til at det blir litt tyttebær å plukke til høsten


I morgen kan jeg ta nytt bilde, for nå er plenen klippet og i morgen skal Ronja og resten av pelsdottene til pers under saksa. 

2 kommentarer:

  1. Åhhh! Det är dags för sommarfrisyr... Kramis!

    SvarSlett
  2. Här eldas också i kaminen, oavsett månad. Är det lite rått och kyligt så är det! Gott då att ha både ved och kamin.
    Fantastiskt att se alla blåmesungar - tänk att så små varelser kan ha så stora gap!
    Sommarfina blir hundarna dina, minsann. Och sommarsvala. :)

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...