torsdag 20. februar 2014

Gressenke!


Hææææ, skal vi være alene i mange dager?



Ja, er i ett par dager så er jeg såkalt gressenke. Gubben er på guttetur til Lisboa, med noen på jobben hans. Men hvorfor i allverden heter det gressenke. Er det liksom noe sånt som at jeg står å beiter gress, og venter?? Hmm....rart. 


Ikke beiter jeg, og vet at gresset IKKE er grønnere på andre siden, i allefall ikke nå om vinteren. Og er absolutt ikke enke. Så hvorfor ikke kalle det hva det er: Kjærring-sitter-å-bekymrer-seg-for-gubben-på-fylletur......eller det er litt langt kanskje, og bekymrer meg ikke spesielt heller. Kone-har-datan-ifred-hele- tiden.........eller kjærringa-fortsatt-ufrivvilig-husmor-mens-gubben-har det gøy?? Nei....ikke veit jeg. Men gressenke da??? Ja, samma kan det værra......sikkert noe innmari lurt som ligger bak det uttrykket. 



Dette er et kjent og brukt begrep, men hva betyr det egentlig? En slags enke som går på gress mens mannen er på grønnere gressganger? Det viser seg at ordet faktisk har et enda mindre tiltalende opphav. Ifølge ordboka betyr gressenke [fra germansk, mellomnedertysk, først registrert i perioden 1100-1500] «pike som blir forført ute i det fri og deretter forlatt». Altså en jente som blir dreid og dumpa. I gresset. Kanskje godt der er vinter???


Det er ikke mye sol å se når jeg har fridag, men litt aktivitet ute må man jo ha når en har fem hunder. Vær ingen hindring...


Aha ett åpent vindu! Litt for liten åpning til at Mounty kan klatre inn, men om ikke barnesikringen var på så kunne det nok hende at mamma hadde fått seg en overraskelse når hun skulle inn på soverommet i går.


I skauen er det vårstemning og det drypper fra greiner. 


Snart er det vinterferie, for ungene i allefall.


Tessy


Gjengen på tur.


Hvorfor forsvant alle ned der da?


Med samarbeid så kommer man langt...


Når en er på langtur så blir man såååååååååå sliten etterpå!



2 kommentarer:

  1. Tur att du har alla hundarna som tar hand om dig medan gubben är borta! Kramis!

    SvarSlett
  2. Ja varför heter det gräsänka o gräsänkling? Nåja,nånting ska det väl heta,hehe...
    Hundarna får hålla dig sällskap och det gör dom så gärna...
    Mer snö har kommit här,men nu regnar det, slask o plask blir det...
    Kram o ha en fin fredag♥

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...