onsdag 18. november 2015

Brått svensketur


Når jeg ringte dyrlegen i går for å få svar på blodprøvene til Ronja, så var det bare å dra hjem og plukke opp hund og papirer. Det var dags! Prøvesvaret viste 32, så da kunne jeg ikke drøye til jeg hadde tenkt å reise. Godt jeg ikke hadde bestilt noe hotell overnattinger.


Det er langt til Lindom, særlig når jeg hadde sovet dårlig natt til tirsdag i tillegg. Vi prøvde og prøvde med parringer. Og parring ble det, men noe heng gikk ikke. Så om det blir valper eller ei? Nja, har ikke noe følelse av at det blir nei... Nærmere jul så bør det vises noen tegn, ellers så er Ronjas valpeplaner skrinlagt tror jeg. Det er nok ikke meningen.


Snø kom det på mandag, men noen mengder ble det ikke. Svarte hunder i snø er ingen enkel sak, så det får bli bilder fra helga isteden. Enn så lenge. Jeg var hjemme halv fire på morgenen, etter 80 mil i bil. Jeg kan ikke skjønne de som liker å kjøre bil og trives med å sitte rolig time etter time.


Alle hundene er nybadet og klippet, så da blir det noen dager med skikkelig fluffy pelser.


Det var bare jeg og trailerene som var på vei hjem, men på grensa ble alle bilene stoppet og vinket bort til en toller. Han spurte hvor jeg hadde vært, det husket ikke jeg så jeg måtte kikke på jukselappen med veibeskrivelsen. Han var litt skeptisk når jeg ikke visst hvor jeg hadde vært på sparket, men når han spurte hva jeg hadde gjort der så bare lo han. 


Han lurte på å få hilse på henne, så nå tenkte jeg blir det full sjekk av alt som er. Neida, sjekket ikke et papir og jeg fikk god tur videre. 


I dag har det ikke vært veldig mye aktivitet, for å si det sånn. Sto opp kl 8 så jeg fikk kjørt Patran på skolen. Skulle innom hjemme for å fyre og sette på en vaskemaskin, før jeg skulle handle litt mat. Egentlig hadde jeg tenkt å vaske i dag, men det var før jeg visste at jeg skulle nedover i går. Men jeg og Ronja sovnet på sofaen en god time. Vasking utgikk, men litt klær ble også reine, mat må man ha... 


I tilfelle det kommer litt mer snø snart så hang jeg opp lysene ute på buskene. De er finere med snø på, enn helt bare. Det var spådd snø på yr i natt, men når jeg sjekket nå så var det borte. Men det holder med noen få cm. 


Lady


Jeg var så vidt innom et kjøpesenter på vei nedover, der var det fult julepyntet og alle butikkene spilte julemusikk for full guffe. Spørs om jeg må pante noen flasker i kjelleren før jeg finner all julepynten min. Jeg hadde flaks med utebelysningen, den lå oppe i en hylle som panteberget ikke hadde vokst over ennå.


Mounty, Tessy, Lady og Malin


Full fart stort sett hele tiden på Tessy. Malin er blitt i utrolig bra form for tiden. Nå er det veldig sjeldne hun er så stiv og støl som hun var en stund. Hun er med på en times tur sammen med de andre oppe i havna. Hun er ikke nevneverdig i beina mine, men tar sine sjekkerunder hun også. Ikke ser det ut til å bli en kald vinter heller, i følge disse selvutnevnte ekspertene, så da går det vel til neste år med henne da... det hadde jo vært å håpe på i allefall.


Lurer på hvordan Tessy klarer seg uten Malin, hun får full vask hver eneste dag og er ikke vant til å ordne noe selv.


Variert terreng å løpe i.


Etter en våt skautur, da er det best å ligge i soffaen og varme seg mens en tørker.


2 kommentarer:

  1. Åh, som jag hoppas att det blir något av Ronjas parning ändå! Den långa, tråkiga bilresan (håller med helt, så jobbigt) förgäves annars. Tror inte att jag kan tänka mig något sötare än små, små ronjagrisar!

    Underbara bilder nedan och så kul bild med alla fyra flattar bredvid varandra - vilken min Mounty har!

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg har liten tro på valper, da det ikke ble noe heng... men man kan aldri vite. Blir 4-5 lange uker før en kan se noe tegn.

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...