onsdag 13. februar 2019

Snødøypa av pappa


Vi er mannsterke på skitur på ettermiddagen etter jobb og middag. Litt problematisk da Oliver ikke er like flink til å passe seg når jeg aker som det hundene er. Da kan jeg bare si pass deg, så flytter de seg. Oliver har en tendens til å legge seg ned og håpe at det går bra,


Når en har gått noen runder på ski på jordet om dagen så blir små pelsdotter litt slitne og storkoser seg i sofaen på kvelden. Mildværet har gjort at skiløypa har fått et lite islag, så det er ikke akkurat silkeføre der. Det blir mye staking og i nedoverbakkene går det en anelse for fort. Især om jeg skulle være uheldig å falle. Kun en ting å gjøre, holde seg på beina og håpe det meste.


Etter all snøen som hadde kommet så kjørte pappa opp igjen løypa med traktor. For å få bra spor så sitter jeg på sporsetteren, da blir det litt tyngde på den. I svingen på toppen av jordet så hadde pappa litt problemer med å kommer opp og rundt så han måtte bruke sperra på traktoren. Om du ikke vet hva det er så er det så enkelt som at ett hjul står helt stille og det andre jobber med saken for å komme rundt. 


Så når en så si sitter på bakken rett bak traktoren og den spinner i en sving, ja da blir du skikkelig snødøypa fra topp til tå. Jeg hadde på meg tjukk dress , men jeg hadde ikke på meg hetta. Så jeg kjente snøen spruta langt nedover nakken, fult ansiktet og jeg så akkurat ut som en snømann. Men skispor ble det. Og jeg var vel rett tilbake i barndommen igjen. Våt av snø fra topp til tå. Men at det var like gøy nå som da var vel å ta i.


Etter en varm dusj så var jeg på soverommet for å finne meg reine klær. Når jeg skulle lukke døra hadde jeg fått meg en ny dørstopper. Litt lite praktisk dørstopper, men ganske flyttbar. Når en tror kattene ligger og sover sin dypeste søvn... så skal man snu seg vips da sitter dem rett i veien.


Mildværet som har satt inn og skal vare i alle fall ti dager til gjør at snøen raser av skauen og den fine vinterstemningen blir erstattet av vårfornemmelse. I kveld så jeg for en gangs skyld været på Tv2, der sa de at sist vi hadde hatt høytrykk over Spania som presset varm luft til våre breddegrader så hadde varmen vart i hele seks uker. Da er det jammen godt vi har noe snø å tære på så en får gått på ski en stund til. Godt jeg har endel slike bilder å ta av også, 



1 kommentar:

  1. Synd att ingen var där och fotade dig när du blev en snöman ;) Här är nästan all snö borta och fåglarna kvittrar som om våren var här. Njut så länge du kan av snö och vinter för det kanske inte blir så mycket mer av den varan. Eller så kommer det massor av snö i maj...vem vet ;)

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...