fredag 22. februar 2019

Liten og uskyldig


Daisy tror hun er det, liten og uskyldig. Hun er liten, i alle fall mindre enn de andre kattene. Men om hun er så uskyldig som hun later som til tider, det er jeg ikke så sikker på. Her en kveld fikk jeg øye på henne et sted hun ikke får lov å oppholde seg. 


Kattene mine er rimelig lydige på navnet sitt, så de skjønner godt hvem av dem som får kjeft. Du ser på dem på lang vei at nå er det best å smyge seg bort for å gjøre seg usynlig til en er på trygg grunn igjen. Jeg sa ingen ting til Daisy, bare satte meg i sofaen for å se på reaksjonen hennes. Nå hun kom til andre kanten av benken og jeg ikke hadde brukt kjeft på henne, så satte hun seg likegodt rett ned og så på meg som den største selvfølge at hun hørte til blant blomstene.


Lurven fulgte med fra plassen på klatrestativet. Så nesten ut som han bare ventet på å kunne godte seg når hun fikk kjeft. I går ble han shampoonert, for som den ivrige jegeren han er så har han inspisert et musebol for mye. Eller litt for iherdig i jakta på mus. Han oset musepiss og etter to dager som jeg håpet at han tok hintet om å vaske seg... så forble han like dunstende. Kanskje han trodde det var en maskulin duft på "aftershaven" sin? 


Nå som mildværet virkelig har satt inn, så har fluene våknet til liv. Jeg vet ikke helt om jeg er like fornøyd med fluefangstinnsatsen til de firbeinte, som jeg er for museinnsatsen deres. Men de er iherdige da, det skal de ha.


Full innsats for å få en strek til på dødsstatistikken sin. De andre ser misunnelig på for tap av en  potensiell strek på sin statistikk.


Hailey har godt sovehjerte og for trekker ikke en mine med fluejakt rundt ørene på kveldstid.


Etter endt innsats så fortjener de en litt komfortabel nytelse for å lade opp til neste jakt.


Med dette mildværet som er om dagen så er ikke skiføret det helt store, skal en gå tur langs veien så er det blitt glatt og isete igjen. Det er liksom litt isj uansett hva man skal finne på ute, men det er lysere kvelder da så en har litt bedre tid på seg etter middagen. Om en måneds tid er det på tide å stille klokka igjen, så en får nyte det mens en kan.


“if wishes were horses, beggers would ride”
Det er ikke nok å ønske seg noe, du må gjøre noe for å få det til å skje. Den første kjente referansen til dette ordtaket er i Ordsprogene i Skottene , samlet og ordnet av James Carmichaell. Datoen for denne boken er uklart, men Carmichaell døde i 1628, og det antas at samlingen ble utgitt mens han levde. Jeg kom over en side på nettet over gamle ordspråk her en kveld. Om du er nysgjerrig på andre kan du ta en titt HER.


Ha en riktig god helg! Her er det ingen store planer, men det drar seg vel til litt etterhvert kan jeg tenke meg. Eller jeg kan gjøre som kattene...


2 kommentarer:

  1. Var som å se pusen min dette. Fæl til å gjøre ting hun ikke har lov til, tvert hun tror hun er alene. Og en god flue fanger er hun også. Di er nå skjønne disse dyrene dine <3 Du må ha god helg du også :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Også så mye selskap det er i noen pelsdotter.

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...