tirsdag 26. februar 2019

Villdyret våkner


På fredag er det våren. I alle fall etter kalenderen, men etter temperaturen så er det jammen vært vår en stund allerede. Når dagene blir lengre og lysere, blir hormonproduksjonen i kroppen vår påvirket, noe som igjen kommer til uttrykk i hvordan vi tenker, føler og oppfører oss.  Melatonin-nivået synker og serotonin-nivået øker betraktelig, dette gjør at vi blant annet føler at vi får mer energi og overskudd enn vi kanskje hadde i løpet av de mørke vintermånedene.



Ser det er mange som deler denne, men jeg er ikke helt enig. Hva med å kjempe for noen selv også, ikke bare sitte og forvente at noen vil kjempe for deg... Denne tar bare for seg å ikke bare si ja til alle som vil "ha deg". Men enhver oppegående burde vite å kjempe for den de vil ha også. Tror alt for mange legger stor vekt på om en er singel eller ei. Frivillig eller ikke. Det løser seg alltids, om en ikke styrer så fryktelig med ting. Tilfeldigheter skjer for en grunn...


Det er drøyt 100 år siden forskere og leger begynte å snakke om det hormonelle systemet. Den dypere kunnskapen vår om hormoner er relativt ny. Når det er gjort lite forskning på esongvariasjoner hos mennesker, handler det også om at dette er et fenomen som stort sett bare er interessant for oss på de nordligste breddegrader.


Virker litt som Lurven har virkelig fått sans for det glade uteliv med musejakt og annen kos. Jeg skjønner jo at det er mer fristende med solskinn og mange varmegrader enn det var i mange kuldegrader. Siden ingen av kattene er produktive så regner jeg med at de holder seg rundt husene og forhåpentligvis ikke får besøk av for mange andre puser som er i nærheten. Når det ikke var katter her så hendte det jo at vi så noen som jaktet på jordet, men de har vært helt fraværende siden kattungene kom. 


Daisy er ikke så enkel å få bilder av ute, for hun stortrives inne i uthuset. Der klatrer hun rundt alle steder hun kommer fram, og noen ganger lurer jeg på hvordan hun i det hele tatt har planer om å komme seg ned igjen. Men jeg har ennå ikke måtte hente henne ned igjen, hun har dukket opp på verandadøra for å inn igjen til kvelds.


Bilen har vist noen feilkoder i det siste, ja faktisk helt siden det snødde ganske jamt og ble kaldt. Jeg trodde egentlig at det var noen sensorer som var blokkert av snø og is og at de ville komme seg igjen når det smeltet. Nå har det vært mildt lenge og da jeg vasket den i helga så var det fortsatt feilmeldinger der. Etter jobb i går så svingte jeg ned på Opel for å høre om de hadde en rask løsning eller om de måtte ha en time. Jeg fikk time i dag tidlig for en dataoppgradering, men da dukket det opp feilmeldinger så det kom til å ta litt tid. Det endte med at jeg fikk låne en bil opp på jobben i det minste. 


Jeg forventet å få en melding på telefonen rimelig raskt, men hadde ennå ikke hørt noe når jeg var ferdig med lunsjen på jobb. Så da ble det full arbeidsdag før jeg dro tilbake til verkstedet. Det viste seg å vær ledningsbrudd på ABS sensor til venstre bakhjul som skapte alle problemene. Nå er bilen klar igjen og det er bare å planlegge sommerferien. Jeg og Patran skal nemlig på tur i juni og Merethe har sagt seg villig til å være hundepasser. Er vel bare å bruke google framover for å finne noen unike perler en kan stikke innom på turen. Litt småkoselige steder å overnatte i det minste.


Ellers går vel hverdagen sin vante gang. Blir nok litt tomt etter Patran når hun har vært her så lenge, men Merethe og Marius kommer en tur til helga, så er jo Patran her igjen. Spørs om en får gjøre en bitte liten innsats for sommerkroppen 2019... men ikke for mye. Må vente til mars i alle fall...


"I Am Watching You"



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...