onsdag 27. april 2022

Søyesjekk

svart lam

Årets første lam er et faktum. Rimelig nyfødt og koser seg i halmen.

sau lam søye

Sjekker ut nabolaget

sau søye

Det var egentlig søyene jeg skulle se etter, men man begynner stort sett i ene enden og jobber meg framover fra binge til binge. Det var ingen fødsler på gang når jeg var der, så etter en times tid dro jeg hjem igjen.

søye

Jeg er ikke veldig glad i husarbeide, så er det noe annet, aller helst utendørs jeg kan bruke tiden min på. Ja da gjør jeg det. Det er ingen som tar fra meg den jobben der. Livet består da av så mye mer enn å ha en skinnende rein heim til enhver tid.

sau søyer

Det var ei innom på jobben en dag som jobber i en annen avdeling enn meg. Hun inviterte meg over kommunegrensa for å gå kulturstien på Grindvoll en dag. Det tilbudet slo jeg til på, må bare finne en dag i kalenderen det passer for oss.

sau søye

Ellers går vel livet sin vante gang med turer i både nærområdet og i litt fjernere områder. Hunder og fotoapparat er med, så på sikt blir jo disse turene dokumentert her. Men ting tar litt tid når det er så mye fint vær. Man må faktisk nyte det da, kan jo ikke sitte inne og vente på at en skal legge seg. Nei for det skjer jo heller ikke alt for tidig på kvelden er jeg redd.

sau søye

Kroppen er litt merkelig for tiden, det verker i både ledd og skjelettet. Jeg har ikke dårlig form og det er ikke vondt når jeg er aktiv, så egentlig håper jeg at det går over av seg selv. Ja for sånne vondter gjør jo stort sett det.

sau søye

Kosejentene står i kø når jeg kommer og resten av flokken holder klokelig avstand. Lettere skeptisk til like fremmede som kommer, men de løper ikke bort heller. Så da anser jeg meg som godtatt avløser av damene.

sau søye

Det var bare å legge fra seg kamera og kose med begge hender.

sau søye

Disse burde rett og slett hatt en heltidsansatt til personlig forpleining.

sau søye

Tipper noen seter mer pris på overstått fødsel enn andre. neste gang jeg var innom hadde det kommet mange lam og noen var blitt overført til uteavdelingen. Følg med for neste episode fra lammefjøset.

sau søye

Kvelds strekken

søye sau lamunge

Søyene som viser tegn på lamming eller akkurat har fått lam får egen hybel å være i.

søye sau lamunge

Hallo Verden!

søye sau lamunge

God mor som skjermer ungen sin.

søye sau lamunge

Den som sover synder ikke.

søye sau lamunge

Utrolig raskt slike små vokser og blir til små sauer iløpet av sommeren.

søye sau lamunge

Når de er blitt noen dager så får de komme ut slik at de kan leike med de andre lamungene.

søye sau lamunge

Medbragt melkeautomat.


6 kommentarer:

  1. Jättemysigt att få träffa och mysa med de fina fåren. Lamm är otroligt ljuvliga varelser. Jag förstår att du gillar att komma dit. Jag gillar fåret som var svart och vitt och påminde om en bordercollie :D

    SvarSlett
  2. Åååååååååååååååå smelt ♥
    Nytt liv er så vakkert. Og sauene er artige dyr med mye personlighet. Jeg har en venninne som adopterte et lam. Hun passet på at lammet aldri kom på slakt ved å trygle og be bonden. Hun ga lammet navn, og besøkte det titt og ofte. Og lammet fikk et forhold til henne. Så hver gang hun kom på helgebesøk, og ropte på lammet, som nå var blitt stort, kom hun løpende i gjenkjennelse og glede. Artig historie.
    Og du....Det å ha det strøkent innendørs på denne årstiden og fremover, det er ikke så nøye. Nå må vi jo utnytte hver mulighet til å være utendørs ♥
    Flotte bilder av sauene ♥

    SvarSlett
  3. Such beautiful animals and the wee ones sure are cute! Thanks for joining our Thankful Thursday Blog Hop!

    SvarSlett
  4. Awww, so cute. They are so loving too.

    Have a fabulous Thankful Thursday, Lillian. Scritches to the furbabes. ♥

    SvarSlett
  5. I enjoyed seeing your lovely animals. They all look so happy.

    SvarSlett
  6. Darling lambs! You take such excellent photos! Have a fun weekend!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...