torsdag 30. mai 2024

Kveldskos

katt pus pusekatt kattepus

Om det er kveldskos eller ettermiddagskos, eller kos en annen tid på døgnet... ja så er jeg vel som katten. Nei jeg ligger ikke og sover på kanten av rekkverket, men jeg koser meg. Jeg har kuttet ut alt som gjør at jeg ikke koser meg. Livet er for kort til ikke å kose seg.

hvit gjeterhund

Varga koser seg også stort, fortsatt litt ugang på gang, men hun koser seg. Noe hun ikke skjønner helt er egentlig to ting. Bord, det er ingen hindring i bord. Bord er til å gå over og gjerne renske det som befinner seg der. Det andre er at hun ikke ser hensikten med å gå ut på do hver gang. Jeg har aldri hatt noe valp som ikke er reinslig når de er 5 måneder, 

hvit gjeterhund

Men innkallingen sitter som et skudd og alt annet er bra med henne. 

jordbær

Jordbærene blomstrer masse, om det blir kart på alle blomstene så kommer det til å bli mye jordbær i sommer.

squash

Squashen vokser seg større dag for dag. Litt tidlig for blomstring ennå, men om en måneds tid bør de vel komme.

druer

Druene blir stadig større og flere også.

sukkererter

Sukkerertene bør bindes opp snart, de begynner å bli kraftige.

katt pus pusekatt kattepus

Etter at Varga kom i hus så har kattene inntatt rekkverket. 


Alle vårblomstene blomstrer og endel av dem er på hell. Etter all varmen kom det endelig regn, så nå er det på tide med litt plenklipping når det blir opphold igjen.

golden retriever

Mandag plukket jeg opp Sofie i barnehagen, så møtte vi Kenneth og Ingrid på Plantasjen. Det var på tide at de hentet ut innflyttingsgava. De fikk velge seg en busk hver, så det ble både plomme, rips og bjørnebær, Jeg har kjøpt meg stikkelsbær, solbær og rips, så det blir litt planting her også. 

rosespirea

Dette innlegget blir det dårlig med flyt i,  jeg får liksom ikke satt meg ned for å gjøre det ferdig. Det er alt for mye annet som blir gjort, eller ikke gjort. Det blir mye lesing på kveldene. Sitte på verandaen og nyte kveldssola isteden for å knote med en skjerm. For skjerm og solskinn er ikke en god kombinasjon. Men nå som det er litt ruskevær, så er det litt tid til blogging. Jeg har jo alt for mange bilder i forhold til ord å komme med.

peon

Men det er vel det som er sommer i et nøtteskall? Nå er peonen som blomstrer tidligst i full blomst, men innen dette innlegget blir publisert så er de så si avblomstret.

peon

Det er alt for få blomster som blomstrer veldig lenge. Blomstene avløser liksom hverandre og gir liv i hagen hele våren og sommeren.

hvit gjeterhund

Varga og Hailey nyter skyggen. Nå som det har vært så varmt har det blitt dårlig med turer på dem. De har ikke mer lyst enn meg til å ta seg en runde langs veien.

pinselilje

En enslig pinselilje dukket opp blant brenneslene. Flere dager etter at pinsen var over.

katt pus pusekatt kattepus

Når jeg tusler rundt med fotoapparatet er Oliver hakk i hel. Den katten er så nysgjerrig og tror at han kommer til å gå glipp av både det ene og det andre.

katt pus pusekatt kattepus

Vel tilbake på verandaen så våknet Lurven opp. Noen som strekker seg mer enn katter og hunder når de har sovet vet jeg ikke om. Katter er nesten hakket mer ivrig på det enn hundene egentlig.

katt pus pusekatt kattepus

Det er ikke bare framkroppen som skal strekkes, men bakbeina også.

verandakos

Så kunne jeg sette meg på verandaen med både brus og ei bok. Da holdt jeg på med Insektgutten, ei veldig bra bok med endel overraskende twister under veis.

 svale

Svalene har kommet, men det er ikke på langtnær så mange som det var for noen år siden.

linerle

Denne linerlehannen tror jeg ikke har funnet noen make, han er fast inventar på strømkabelen eller på toppen av stolpen. Han burde være i full gang med å finne mat til maken sin og etter hvert til ungene i reiret.

verandakos

Nyt sommeren, det skal jeg.

9 kommentarer:

  1. Visst är det skönt att göra sig av med allt som inte ger glädje eller är givande. Jag har rensat rejält bland alla måsten och krav och nu trivs jag bra :D Hundar är individer och kanske är det även så att olika raser tar lite längre tid på sig att bli rumsrena. Jag har någon gång hört att chihuahas dröjer lite längre med det. Härligt med blommande buskar och grödor som växer :D

    SvarSlett
  2. Wow! ~ Sweet kitty and doggie photos and awesome nature photos ~ thanks,

    Wishing you good health, laughter and love in your days,
    A ShutterBug Explores,
    aka (A Creative Harbor)

    SvarSlett
  3. Druene dine ser veldig lovene ut. Husker du hva de het?

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei jeg kjøpte tre forskjellige fra ei på nettet, men bare en har overlevd.

      Slett
  4. Such wonderful photos of the cats, dogs and flowers!

    SvarSlett
  5. How delightful to visit you and your animal friends! How beautiful! I must come here often to enjoy the summer. Aloha from Honolulu

    SvarSlett
  6. Thanks for joining Angel Brian's Thankful Thursday Blog Hop!

    SvarSlett
  7. Such lovely photos and I enjoyed reading the notes too. I love seeing the photos of your puppies and kitties. Enjoy your weekend!

    -Soma

    SvarSlett
  8. A beautiful garden and beautiful, happy animals, it's so nice to see all of them.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...