fredag 17. mai 2024

Sommerlys, og så kommer natten

 

Boka er et utrolig litterært portrett av en landsby på den islandske vestkysten og menneskene, drømmene og lengslene som lever der: En skildring av vanlige menneskers uvanlige liv - utført med Kalman Stefánssons uforlignelige blanding av ømhet, humor, skjønnhet og fantasi.

«Vi skal ikke fortelle om hele byen, vi skal ikke gå fra hus til hus, det vil du ikke orke, men her kommer det helt sikkert til å fortelles om lidelsene som knytter dagene og nettene sammen, om en lykkelig lastebilsjåfør, om Elisabeths svarte silkekjole og han som kom med bussen, om Turid som er så lang, og så full av hemmelig lengsel - og om en enslig bonde og en fire tusen år gammel mumie.»

Hverdagslige anekdoter fra det islandske hverdagslivet. Alle små steder har sine personlighetrer, i denne boka får vi følge noen av dem. Trivelig bok for å lære litt om den islandske kulturen. Litt spesielt å lese om, etter å ha kjørt rundt på Island sist sommer. HER kan du lese om den turen som jeg og Patran hadde.

4 kommentarer:

 1. That sounds very good and I'm sure it can revive the inner images of a trip to Iceland. I was in this beautiful country in 2017.
  All the best, Traude

  SvarSlett
 2. Ja, du har jo erfaring fra Island. Det var jo en veldig fin tur dere hadde.

  SvarSlett
 3. That does sound interesting, thanks for the recommendation.

  SvarSlett
 4. Iceland would be a lovely place to visit.

  SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...