onsdag 28. august 2013

Vaksinering


Mounty, Tessy, Lady, Malin og Ada. Fine flatene mine det!


For å være litt effektiv så skaffer jeg meg alltid time hos dyrlegen fra morgnen av. De er jo så seine på å komme i gang, så første time å få er kl 9. 


Mounty og Ada

Dagen tok ikke helt den vendingen jeg hadde regnet med for å si det sånn. Alle fikk sin vaksine og helsesjekk. Siden Ada har blitt litt tregere i det siste, så ville jeg ha en ekstra sjekk av henne. Dyrlegen konstaterte bare det samme som jeg hadde kommet fram til. Ada er en gammel og sliten hund med litt småvondt. Jeg fikk med meg litt smertestillende som hun skulle ha hver morgen. Hun har noen nerveproblemer i høyre hofte så han så ikke noen vits i å ta røntgen bilde av hoften og ryggen. Han bare konstaterte at hun nok hadde litt vondt etter sjekken. Høyrebeinet reagerte ikke så raskt som det burde når han bøyde beinet og satte det ned med "anklen feil vei" på en måte.  Stor forskjell på venstrebeinet. 


Jeg er av prinsipp mot at dyr skal konstant gå på smertestillende midler for å ha en hverdag å fungere i. Men hun har jo ikke så vondt at det var nødvendig med avliving der og da. Dyrlegen trodde det kom til å bli verre når det ble kaldt, det så jeg jo i vinter også. Hun ville aller helst ligge inne ved ovnen. Så i samråd med dyrlegen kom vi til den konklusjonen av hun skulle få leve til det ble kaldt ved hjelp av Metacam.


Så får Adas hverdag bestå av kos og småturer nede i havna og ved elva.


Malin er i rette alderen til ulumskheter i form av kreft skal sprette ut, så hun fikk ultralyd av magen sin. Der var alt i skjønneste orden! Ingen antydninger engang. 


Jeg badet alle sammen i går, for jeg liker å ha reine hunder når de skal på veterinærsjekk. Da er det kjekt med en ekstra skylling i elva i dag. Det hadde de ikke noe i mot i allefall.


Her tar Malin hånd om en eventuell tannstein som skulle dukke opp. For å si det sånn, hun har ikke problemer med det.


Mounty


De får nyte badevannet mens de kan.


Lady


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...