søndag 20. oktober 2013

Dekk skifte


Hæ? sa jeg. Dekk skifte, sa mamsen igjen. 

For det første så kan ikke jeg sånn dekk, jeg hører mye mer på legg deg. Så sier mamsen at vi skal skifte dekk, skal vi skifte noe jeg ikke kan? Nå har mamsen tørna altså! Men for å ta sånt dekk skifte så måtte vi kjøre. Og kjøreturer er jo gøy, så da må jeg jo være med for å sjekke ut dette dekkskiftet.


Så endte vi opp på jobben til papsen. DA husket jeg hva sånt dekkskifte var! For det gjorde vi jo i vår også, da la vi på sommer dekk, nå skulle vi legge på vinterdekk. 


Når jeg skjøte hva som skulle foregå så tok jeg jo over. Da måtte jeg jo passe på at papsen gjorde bra nok jobb. Ja det hender jo sånne papser slurver med det de gjør, for det gjør aldri mamser!


Det som er mest viktig er å skru til skruene skikkelig, for gjør ikke papsen det... da kan det hende at jeg og mamsen ikke kommer hjem i det heletatt. Det kan hende at vi kommer hjem da, men uten hjulene. 


Jeg måtte hjelpe papsen å flytte jekken, så vi fikk byttet dekk på andre siden av bilen også.


Når en tar av sånne dekk så er de veldig møkkete. Så da måtte jeg sjekke høytrykksspyleren så vi ikke behøvde å ha møkkete dekk med oss hjem. 


Mamsen håper på bra vinterdekk, for når det er bilde av isbjørn på dekket... DA må det være skikkelig vinterdekk da!


Det var flere som skiftet dekk der samtidig, så da måtte jeg jo inspisere litt. Ja for jeg har jo blitt skikkelig flink til sånn dekk skifting.


Siden dekkene skulle være der jeg egentlig skal være når vi kjører bil, så fikk jeg lov å ligge i baksetet. Ja for om jeg skulle vært bak med dekkene, så kunne jeg blitt overkjørt i hver sving hjemigjen! 


1 kommentar:

  1. Oh yeah gøøøørl...pappaer tar masse feil, og mammaer litt mindre. Men min tar mye feil hon også. Hon sier for eksempel at eg ikkje får snop døgnet rundt og får sove i sengen natten lang. Det e FEIL!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...