lørdag 19. september 2015

Everest


Siden årets soppkontrollører har gitt opp jobben sin, så får man stole på de man har i nærheten. Godt jeg ikke liker sopp så godt...


Tessy vedtok at denne kunne nok få stå litt til...


Etter litt googling så fant jeg ut at denne soppen er SPISELIG: Det er en MATBLEKKSOPP: Hvit, høy og smal hatt med store flisete skjell. Skjellene blir mørke med alder, og skivene er spiselige så lenge de er hvite.


Tenkte jeg skulle fulgt utviklingen av disse soppene framover, men pappa hadde andre planer for dem. Han hadde brukt plendyret sitt og borte vekk var dem når vi kom ned igjen fra skauen. Kanskje det kommer fler?


Modige Mounty, ikke hver dag han står i vannmassene og roter med snuta under vann.


I kveld ble det kino med Patran!

Filmen om den katastrofale ekspedisjonen på Mount Everest i 1996, hvor flere fjellklatrere mistet livet. En spektakulær filmopplevlse som tar 3D-formatet til nye høyder. Filmen "Everest" er basert på den sanne historien om to klatreekspedisjoner, som forsøkte å ta seg til topps på verdens høyeste fjell under en av de verste snøsnormene noe menneske har vært utsatt for. Den livslange fascinasjonen deres for Mount Everest, førte til en marerittaktig kamp mot naturkreftene som var nær sagt umulig å overleve.

Everest er regissert av Baltasar Kormákur ("2 Guns", "Contraband"). Manuset er av William Nicholson ("Gladiator") og Oscar-vinneren Simon Beaufoy ("Slumdog Millionaire"). Filmen er innspilt på location i Nepal, ved Mount Everest og i de italienske Alpene.  Hovedrollene i denne episke filmen spilles av Jason Clarke, Josh Brolin, Robin Wright, Michael Kelly, Sam Worthington, Keira Knightley, Emily Watson og Jake Gyllenhaal.

Medvirkende: Jake Gyllenhaal, Josh Brolin, John Hawkes, Jason Clarke,Clive Standen, Vanessa Kirby, Michael Kelly, Martin Henderson, Sam Worthington, Thomas M. Wright, Keira Knightley, Robin Wright



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...