lørdag 5. august 2023

Oppfølging på utmarksbeite

 kuer kalver utmarksbeite

Denne uka her har jeg vært latesombondekone for både sauer og storfe. Jeg har til og med vært på to steder noen dager. Det er er godt å kunne stelle med dyra og sjekke at de har det bra. Fylle opp noen matskåler og gi dem litt kos. 

kuer kalver utmarksbeite

Kuene går i utmark med No-fence rundt halsen, så da er det bare å sjekke kartet hvor de er for å sjekke hvor de er for å se hvordan de har det. På mandag lå de og hvilte når jeg kom hjem fra jobb, De gjør gjerne det litt utpå dagen. 

kuer kalver utmarksbeite

Jeg så ikke etter dem hver eneste dag, men annen eller tredje hver. Det kom litt ann på hvor de befant seg, De har et stort område å gå på, men holder seg mye i nærheten av veien og gruppene som skauen er hogget ned. Der er det plenty av gras. Noen av dem reiste seg opp når jeg kom, mens andre fortsatte med drøvtygging og småsoving.

kuer kalver utmarksbeite

Jeg har ikke vært så mye innom i vår som jeg har pleid å være, så disse kjenner meg ikke så godt. Kalvene som har angus far og hereford mor er rimelig skjønne og har virkelig vokst siden sist jeg så dem.

kuer kalver utmarksbeite

De kom ikke nærmere, for de så at jeg ikke hadde med noe til dem. Jeg holdt avstand, for man skal ikke trenge seg på så store dyr. Ikke mindre heller for den saks skyld. Men så store har man ikke noe man skulle sagt om de vil dytte litt til deg. Respekt er et nøkkelord når man omgås dyr i naturen.

kuer kalver utmarksbeite

Med alt regnet i det siste så har graset vokst enormt og det er store mengder med mat til dem. Ikke trenger de å leite etter vann heller. Bekkene er over sine bredder.

kuer kalver utmarksbeite

Noen av damene tok virkelig livet med ro. De er livsnytere som meg. Håper vi er ferdige med regnvær så vi kan nyte en varm og regnfri høst. Jeg trenger en fin høst før det blir en lang vinter. Planene er satt for den nærmeste måneden. Mye å glede seg til framover.

kuer kalver utmarksbeite

Finnes det noe mer sjarmerende enn å se noen koser seg med mamma'n sin?

kuer kalver utmarksbeite

Noen av dem var mer nysgjerrige enn andre. Jeg rakk å sjekke kuene og kalvene, ta en runde på jordet til sauene før regnet kom både mandag og tirsdagen. Like glad hver gang jeg rekker hjem før regnet bøtter ned. På tirsdag var det blodmåne igjen, men det hjalp lite når himmelen var dekket av tjukke skyer alle steder.

kuer kalver utmarksbeite


5 kommentarer:

  1. Med de anene de har, så må det jo bli store dyr. Jeg hadde også hatt avstand til de ja. Flotte dyr.

    SvarSlett
  2. Respekt ska man visa för alla djur men kanske lite mer försiktighet med de stora. Särskilt om de har kalvar att skydda. Kul att du får vikariera som bondmora ett tag. Jag vet ju att det är något du gillar :D Jag hoppas också att regnet håller sig borta från Norge de närmaste veckorna så att min son får en fin cykelsemester.

    SvarSlett
  3. They all look very healthy and quite relaxed too!

    SvarSlett
  4. Your cows have such attractive faces! They look very happy and healthy.

    SvarSlett
  5. It looks like they are doing well while you are caring for them.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...