lørdag 21. september 2024

Klargjøring til vinter

blomsterflue

Når jeg kom hjem fra jobb på fredag så ble det ordning hjemme. Jeg nappet opp det som var vissent og ikke var til noe mer.

sopp

Siden de ikke har presset halmen ennå så tok jeg noe av den inn i drivhuset for å prøve å bevare druene og litt rundt jordbærene.

sopp

Det var mye sopp som hadde dukket opp nå som sola skinner noen dager igjen. Da var det bare å knipse litt løs. Godt jeg var rask med noen av dem, for Varga var nesten like iherdig. Og en med fire bein har lett for å tråkke på sopper når jeg ligger på alle fire for å få tatt ett bilde eller to.

sopp

Siden disse granhekkene mine ikke ble klippet i fjor, så var de ekstremt høye blitt i år. 

sopp

Jeg prøvde meg med saga først, men de var rimelig tjukke blitt så langt ned som jeg hadde tenkt å kutte.

sopp

Det endte med at pappa hjalp meg med både traktor med skuffen på lasteapparatet og kuttet med motorsag. Det var genialt og jeg kunne bare fylle opp skuffen med alt avkappet før han kunne kjøre det bort.

tyttebær

Starten av ferien var rimelig aktiv. Jeg hadde booket turer og overnatting på hytte. Litt kjøreoppdrag og mye kos,

hvit gjeterhund

Hundene har fått løpe på jordet og oppe i havna for å få ut litt energi. De har nappet blåbær til den store gullmedalje. 

hvit gjeterhund

Sola holdt seg stort sett i hele ferien, men knallsol var det bare noen dager. Patran var hjemme uten at jeg så henne. Hun jobbet når jeg var våken og kom hjem når jeg sov. Så dro jeg på hyttetur når hun sov. Kanskje vi er her samtidig neste gang?

hvit gjeterhund

Hundene ble ganske seige i pelsen av å løpe i halmen og rulle seg rundt på fjellet. Så iløpet av ferieuka mi så ble de badet og shamponert.

sopp

Det er mange motiver å finne når man tuslet etter hundene rundt på jordet eller i skauen. Man kan ta bilder av det som er der hele tiden, eller man kan knipse løs på hundene som både løper og leiker.

golden retriever

I løpet av denne ferieuka har det blitt mange bilder, mange skritt, mange høydemeter, mange hyggelige samtaler og mye annet bra.

golden retriever

Hailey storkoser seg på jordet. Hun storkoste seg på fjellet også. Imponert at ei på 7 år klarte 20 kilometer i kupert terreng, til tider uten sti. Med en avlesing på D på hofter og 2 på albuer. Jeg vil vel ganske sterkt hevde at røntging ikke har veldig mye for seg. Statistikken har stått mer eller mindre rolig så lenge NKK har ført den de siste 30 åra eller så.

hvit gjeterhund

Propellen ble litt sliten etter hyttetur et par netter sammen med Virre. Noen mil i fjellet og mange nye steder. 

hvit gjeterhund

Et besøk av Merethe rakk vi også iløpet av ferien. Tv høsten har startet opp og det passer litt med tv titting nås om kveldene har blitt mørke og en fyrer i ovnen. Rakk å vaske klær også, men noe særlig flere husmorpoeng rakk jeg vel ikke å få ferieuka.

pusekatt kattepus katt pus

 Kattene koset seg inne alle sammen når jeg var på tur. Siden Patran strakk innom innimellom så fant jeg ut at det gikk helt greit til jeg kom hjem igjen. Nok av mat, vann og rein do. Det er bare å glede seg for de kommende turbeskrivelsene framover.

pus katt kattepus pusekatt


2 kommentarer:

  1. Flotte sopper og tyttebær. Ja, det er tid for opprydning nå. Jeg har holdt på i drivhuset med å rydde og kaste i dag. Det er så kjedelig, men deg må gjøres. Kattene og hundene dine er så fine.

    SvarSlett
  2. Such marvelous photos and it is hard to believe that Winter will be heading in soon.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...