mandag 30. september 2024

Snart senker natten seg

 måne

Den første snøen har meldt seg i fjelltoppene, men jeg har ikke tenkt å legge om til vinterdekk ennå.  Første høstmåned er over og jeg har ikke flere feriedager igjen, annet enn de jeg skal bruke i romjula. Jeg er ikke klar for vinter, så det har blitt et par fjellturer på tampen. 

månen

Når man sjekker Hr Yr framover så er det regnvær og noen kuldegrader innimellom på nettene. Om det fortsetter slik så kommer vinteren i oktober. Det har jeg ikke lyst til, jeg vil egentlig ha mer sommer, men har vel innfunnet meg med at jeg forhåpentligvis får mer høst. Jeg er ikke klar for skiturer ennå.

månen

En dag jeg kommer hjem fra jobb så fyrer jeg i ovnen og dagen etter kan verandadøra stå åpen i mange timer. Helt til sola går ned og den kjølige kveldslufta kommer sigende. Da har en egentlig litt sommerfølelse selv om hagemøblene er stablet sammen.

månen

Kjenner jeg egentlig er litt spent på hvordan denne høsten utvikler seg. Planene står egentlig i kø for nyåret også. Jeg har jo handlet inn noen billetter til litt underholdning, samt turplaner.

månen

Det er litt hyggelig når det er blitt høst. Når man kan sitte inne når det blir mørkt og kose seg med tv eller ei bok. Når man ikke skal noe mer den kvelden og ikke trenger å måtte gjøre noe som helst. Har vært litt barnepike i det siste både med og uten overnatting. Trivelig det, når det ble veldig lite tid til henne når jeg hadde ferie. 

månen

Natt er tiden når et område vender vekk fra solen slik at det er mørkt. Det er alltid natt på noe mindre enn halvparten av jorden. (Atmosfæren krummer sollyset, slik at solen er synlig selv om den egentlig står noe under horisonten.) Nær polområdene kan en natt vare over mangfoldige døgn omkring vintersolverv.

månen

Om kvelden og morgenen blir sollysbanen gjennom atmosfæren så lang at det blå lyset spres helt bort, mens det grønne, gule og røde lyset også spres merkbart. Hvis sollyset hadde gått uhindret gjennom atmosfæren, ville himmelen vært svart bestandig.

månen

5 kommentarer:

  1. Så flotte bilder av månen! Den er så vakker og fascinerende å se på. Snø på fjelltoppene er ikke hyggelig å tenke på. Jeg har ikke lyst på vinter på lenge enda.

    SvarSlett
  2. Wow, vilka månbilder! Sommar och höst har kämpat om makten ett tag men nu har hösten definitivt tagit över här. Gärna för mig.

    SvarSlett
  3. What fab captures taken at the right time
    Have a moontastic week 👍

    SvarSlett
  4. Those are all such wonderful photos. I'm not quite ready for winter to roll in yet.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...