tirsdag 17. september 2024

Elva går over sine bredder

 hen hensfossen flom Begnavassdraget

Dette er ikke første gangen jeg er ved Hensfossen. Sist gang var jeg ved Hensfossen til slutt, da startet jeg på Begnamoen og gikk grusveien langs Begnavassdraget og alle kraftstasjonene som ligger langs elva oppover.

hen hensfossen flom Begnavassdraget

Hensfossen går gjennom et flott område om det er mye vann i elva eller lite. Jernbanen går over fossen og det ligger ei gammel mølle der. 

hen hensfossen flom Begnavassdraget

Det er ikke få liter som renner her.

hen hensfossen flom Begnavassdraget

Bak jernbanebrua er det en mur som vannet velter over.

hen hensfossen flom Begnavassdraget

Sist jeg var der gikk jeg over jernbanebrua, da dette er en nedlagt jernbane. Tar du en titt på det innlegget så får du se bilder av alle fossene langs denne veistumpen som er avsperret med bom i begge ender. Har du ikke vært der, så er det grei adkomst dit iforhold til mange andre steder jeg har vært.

hen svinefoss flom Begnavassdraget

Flommen Hans tok mye av skråningen mot veien, så det ble laget en provisorisk vei slik at det skulle bli plass til arbeiderne. Elveskråningen skulle sikres slik at elva ikke kunne grave ut noe masse, slik at veien fremdeles kunne være sikker å kjøre på.

hen svinefoss flom Begnavassdraget

Jeg parkerte på rasteplassen og gikk ned mot elva ut på den steinfyllingen som er laget som buffer mot Europaveien.

hen svinefoss flom Begnavassdraget

Svinefoss ser ikke så stor ut fra denne vinklen. Jeg har vært helt nede ved fossekanten noen ganger tidligere. Den ene gangen var det våren og ikke all verdens med vann i fossen.

svinefoss begnavassdraget

Øyene midt i elva står under vann og bare trærne stikker opp.  Det var nok mange som ikke visste om denne fossen før alle buskene ble hogget og veiarbeidene var ferdige.




5 kommentarer:

  1. Det är häftigt med mycket vatten som forsar fram i en älv. Men kanske ska vi hoppas att det inte blir mer nu och att ni slipper fler översvämningar. Men det kanske är vårfloden som är värst.

    SvarSlett
  2. Så flotte bilder av fossen. Det må være store mengder vann som passerer der i minuttet. Jeg husket at jeg hadde lest det innlegget du linket til når jeg så det.

    SvarSlett
  3. I agree beautiful photos and views and the rushing water :-)

    Have a wettastic week 👍

    SvarSlett
  4. That water does look a bit rough but it's still very, very pretty!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...