tirsdag 24. april 2012

Alt bra med mor og barn


Ada synes dette hullet er et utmerket sted for valpene sine, den valpekassa jeg har laget til er jo helt talentløs! Her har hun gravd midt i blomsterbed og plen de siste ukene og nå som hun har fått valpene skal hun flytte dem dit, helt på egenhånd. Hullet er så stort at hun får plass til hele seg der inne når hun krabber inn.


Jeg har ingen andre tisper som bærer valper hit og dit de første par ukene. Ada har gjort det på alle kullene og det gjør hun denne gangen også. Det er slitsomt for hun må holdes 100 % under tilsyn, ellers må du leite etter valper alle tenklige steder hun kan komme til. De er alle andre steder enn valpekassa. Godt hun gir seg etter vel en ukes tid.


Ada med sine prinsesser. Det skulle vise seg å bli to svarte og en leverbrun prinsesse totalt. Siden det startet i lunsjen på jobb egentlig og jeg ikke dro hjem før kl 15, så regnet jeg med at det skulle bli valper om kvelden, men den gang ei. Når kl nærmet seg midnatt og det ennå ikke hadde kommet i gang etter utallige turer ut og inn så fant jeg ut at jeg skulle prøve å finne senga mi. Jo da, Ada med inn på soverommet, hun tok sats og hoppet midt i dobbeltsenga og traff Leif i svevet. Hun holdt fred et kvarter kanskje så var det igang med pesing og piping. Jeg sto opp igjen så vi ikke skulle holde Leif våken for han skulle jo på jobb i dag han også.

Jeg og Ada sovnet i hver vår ende av sofaen, så bråvokner jeg av at hun sleiker seg veldig. Halvt våken så kommer vi oss inn i valpekassa på kjøkkenet. En titt på klokka viser at jeg hadde fått sove litt over en time i stua. Vel plassert i valpekassa så legger Ada seg til å sove igjen. Jeg siger ned på kjøkkengolvet på et pledd for å avvente, men Ole Lukkøye kommer på besøk og jeg får ennå en time søvn før første valpen kommer halv tre om natta. Forholdsvis fortløpende kom de tre jentene og så var det på tide å vekke resten av huset.

Jeg har en flott sjef som gir meg fri når jeg trenger det i forbindelse med valping og valper, så jeg hadde ikke behøvd å jobbe i dag. Men i og med at jeg har fridag i morgen så fant jeg ut at jeg skulle ta meg en liten tur. I og med at jeg har postbehandling i tillegg til alt det andre jeg gjør så hoper det seg fort opp med arbeidsoppgaver om det skulle ligge helt til torsdag.



Da alt virket over og Ada var vasket og alt griset tatt vekk fra valpekassa så kjørte jeg Patran på skolen og dro på jobb. Ved to tiden var jeg rimelig kake og dro hjem. Om man er veldig sliten og trøtt så er det fort gjort å gjøre feil, da er det bedre å dra hjem.

Mamma skulle stikke innom med javne mellomrom for  å sjekke tilstanden på mødrene. En halv times tid etter at jeg hadde dratt så kom hun og fant Ada i full gang med å bære valper rundt. Hun hadde lagt de tre jentene i et bur som står i stua og lagt seg selv i valpekassa til Lady. Mamma bar valper tilbake og kommanderte Ada tilbake til kjøkkenet. Å sånn gikk nå dagen. Da jeg kom hjem ved halv tre tiden satte jeg et bur i døråpningen til kjøkkenet så hun skulle holde seg der. Akkurat nå hadde det vært kjekt med dør på kjøkkenet og ikke bare en åpning.

Middagen ble kjempe enkel med grillpølser og potetstappe før jeg stupte i seng for å sove en times tid. Det ble nesten to timer og det var på tide med eggerunde før jeg tar kveldsrunden med hundene. Jeg må få takke for omtanken og gratulasjonene i dag, for mange trodde det hadde skjedd noe fryktelig galt i og med at det ikke kom noen oppdateringer i dagboka. Men nei da, det var heller mangel på tid og søvn som gjorde at det ble en liten utsettelse.

Nå har flokken roet seg til kvelds, de respektive mammaer i sine egne valpekasser og de andre venter bare på at jeg skal bli ferdig ved data'n så det blir tur i skauen på dem. Siden dette kullet ikke var helt planlagt så måtte de få litt "forbudte" navn. Access Denied, Password Required og Secret Circle.


1 kommentar:

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...