lørdag 1. oktober 2016

Første ferie dag


Jammen har det ikke vært en skikkelig effektiv dag. Jeg ble ikke vekket av vekkeklokke, men ved halv ni tiden satt det en kjøttmeis i vinduskarmen på soverommet mitt og kvitret som de aldri har kvitret tidligere. Godt jeg har tynne gardiner der, ellers hadde den nok tatt seg en skikkelig runde rundt i soverommet. Ikke sikkert den hadde flydd ut med det første.


Etter frokost var det fram med vaskebøtta og alle golv og benker ble skinnende reine. Jeg tørker ikke støv hver gang jeg vasker, men i dag var det på tide. For ikke å snakke om sofaen. Blir litt grus når hundene får kosen sin i sofaen. De står i kø om kvelden, men stort sett så foretrekker de å ligge på golvet. Spørs om det blir litt i varmeste laget å ligge der for dem. 


Så var det på tide å ta seg en tur ut i solskinnet, ikke på tur, men ut i hagen. Den trengte absolutt å få beskjært seg bitte litt. Tror ikke jeg kuttet en eneste grein i fjor, så det ble en skikkelig jobb i dag. Patran var knallflink til å hjelpe til, så vi fikk gjort alt vi skulle i dag. Vi startet fra hver vår kant og kuttet greiner på harde taket. Pappa hjalp til med å kjøre bort kvistene med traktoren, det ble mange store skuffer. Hadde vi visst at det ble så mye som skulle bort så kunne han bare kjørt fram traktorhengeren. Men borte ble det i alle fall. Nå kommer Merethe til å se ut av rommet sitt. 


I natt var høstens første frostnatt, et tynt rimlag dekket plenen og blomstene. Er det rim i morgen også, skal jeg jammen ta en liten runde med fotoapparatet før frokost og sola gjør alt varmt.


Jordbærplantene har skiftet farge og kommet med mange avleggere. Spørs om jeg skulle dekket de til med litt halm før vinteren.


Når alt var klippet ned og kjørt bort, så ble det en kjapp dusj før vi satte kursen mot Hønefoss for litt helgehandel av mat. For siden jeg har fri så kan en få litt bidrag til å handle og ikke minst lage middagen. I dag ble det kyllingfile, salat og potetkuler. 


Nå er det kveld og vi har fyr i vedovnen, stjernekamp på tv og litt is og jordbær blir det nok til dessert tenker jeg. Da er det bare å nyte lørdagskvelden og se fram til neste feriedag.

2 kommentarer:

  1. Så skönt med en brasa när det börjar bli kallt... Kramis!

    SvarSlett
  2. Låter som en skön ledig dag!
    Helena.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...