lørdag 8. desember 2018

16 dager igjen til jul


Igjennom den tunge døren kom et gjenferd. Det fortsatte innover i rommet. "Hvem er du?" spurte Scrooge. "Mens jeg ennå levde var jeg din kompanjong, Jacob Marley. "Humbug, det tror jeg ikke noe på!" Da gjenferdet hørte dette satte det i et forskrekkelig hyl og ristet i kjettingen. "Det kreves av enhver mann" sa gjenferdet "at ånden i ham skal ferdes blant hens medmennesker" "Hvis ånden ikke farer ut mens han lever, er den dømt til å gjøre det etter døden" fortsatte gjenferdet. "Den er dømt til å vandre gjennomverden og være vitne til alt slikt som den ikke kan dele, men som den kunne ha delt på jorden og omskapt til glede! Jeg bærer den lenken jeg selv smidde mens jeg levde. Jeg er her for å advare deg, ennå har du en sjanse til å unngå min skjebne. Du vil bli hjemmsøkt av tre ånder. Vent den første i natt når klokken slår ett."


Det har kommet litt snø her, så det var akkurat at jeg fikk på julelysa på grana som står på plenen. Liker best sånne som har groddfast jeg, så velter de ikke så lett om en kommer borti dem. Det er finest når snøen dekker lysene, men på dagtid så synes de nesten ikke. Men det er jo på kvelden det er kos meg lys da, om de er ute eller inne.


I dag og har det blitt litt i overkant mye julekos. Men har litt god samvittighet da, for jeg har vært en runde i havna for å sjekke hvor mye klær det er lurt å ha på seg på tur i morgen. Kan fort bli litt i overkant varmt i oppoverbakkene, men når en skal gå nedover mot bilen igjen så er det greit å ha litt på seg. I dag hadde jeg på meg litt i overkant mye, så jeg ble god og svett etter en vabberunde i nysnøen.


I går kveld ble det noen stemningsbilder med mobilen når jeg var ute for å tømme kattekassa til kvelds. Det blir nok en hvit jul i år også får jeg håpe. Selv om det er spådd mildt på mandag, så håper jeg ikke det blir så mildt at det blir bare holken.


I går oppdaget jeg et sår mellom potene på høyre forlabben til Tessy, da hun haltet litt på kvelden. Hun var med rundt i havna i dag og haltet ikke ute, men når hun kom inn igjen så haltet hun på kvelden. Spørs om hun får være hjemme i morgen, ikke noe vits i å dra henne med på langtur. Spørs om Ronja får være hjemme også, siden det er litt uvisst hvor mye snø som er der. Kan være tungt for henne å gå lang vei om det er kommet mer enn her. Erfringsmessig så varierer snømengden ganske mye på korte avstander.


I dag var jeg ute med hunder, kamera, nisseluer og en god posjon flaks. Det ble noen utrolig bra nisseluebilder av de firbeinte. Så nå er det bare å følge med framover så får du se, de kommer lettere spredt så en får opp julestemningen her. Nå er det bare 380 timer igjen til jul sier snappchatten.

2 kommentarer:

  1. Så koselig med snø og lys ute! Det er jo så fint med nysnø nå. Her har det kommet ca 20 cm og jeg håper at det blir liggende frem til jul. Søt hund med nisselue på :)

    SvarSlett
  2. Väldigt fina bilder på hur det lyser i snön. Jag gillar också de granar som växer på plats bäst. Förut hade vi belysning i den gran eller tall som för tillfället var mest passande i storlek. Nu blir det plastgran inomhus. Man får använda det man har. En väldigt fin tomtevovve på slutet :D

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...