mandag 3. desember 2018

21 dager igjen til jul


Litt seinere kom Fred, nevøen til Scrooge, på besøk. "God jul, onkel!" ropte han. "Alle idioter som går omkring og sier "God jul" burde kokes i sitt eget smultringfett," sa Scrooge forarget. "Ikke vær så morsk da onkel. Kan du ikke komme og spise middag hos meg i morgen?" ba Fred overtalende. "Feir julen på din egen måte, og la meg feire den på min!" var Scrooges avvisende svar. 



Så mye regnvær det har vært de siste dagene så blir det ikke mye koselige turer utendørs. For ikke å snakke om kattungene, de snur stort sett i døra når de ser det bøtter ned ute. Men innimellom så blir nok jaktinteressen for stor, da bykser de inn i uthuset og blir der et par timer. 


Om de venter på oppholdsvær eller om de sitter å venter på mus er ikke helt klart, men litt aktivitet har de godt av om dagen. Jeg og har vel det, men det er lenge siden det har blitt noen langtur nå. Det blir en runde oppe i havna, så løper de som vil løpe og tusler de som vil tusle. Det er både sølete og isete der, så jeg tar tuslevarianten, mens Hailey tar full speed varianten.


Jeg kom på at jeg ikke hadde tatt med bildene som jeg tok av valpene når vi var inne for å varme oss litt. Valper er som valper flest, støvler og sko er som magnet på små spisse valpetenner. 


For klart det er jo ikke så gøy med ting de fikk lov å bære rundt på.


Tomme tørkeruller er også spennende, særlig om de får hale og dra i hver sin ende så den revner.


Etter en kjapp titt på Hrr yr.no i kneld fant jeg ut at jeg skulle bade hundene slik at de er klare for klipping i morgen. Kommer snøen som lovet så skal jeg passe på å ta nisseluebilder av hele bunten før den smelter igjen. Det er ingen garanti for at den blir liggende, til tross for at jeg ønsker meg like mye snø som sist vinter.


Det hadde vært gøy å få til noen nissebilder med kattene også, men da trenger jeg vel bitte litt assistanse tenker jeg, eller så må jeg bruke stativ og fjernutløser på kamera.


Julegleden i dag må vel være at Patran er hjemme igjen for noen dager. Ukene går så fort og nå er det vel bare tre uker så er det juleferie. Jeg har tatt meg feriedager, så får jeg se hva jeg finner på. Men langturer blir det før jul, bare dette regnet gir seg. Når det er såpass kald er det iskaldt om en skulle bli våt på tur, tiltross for at en aldri er noe særlig lenger unna enn en time.


Jeg må få skryte litt av soverommet mitt, det ble jeg skikkelig knallfornøyd med. Sover mye bedre der når veggene og taket ble mørke. Blir spennende å se til sommeren, hvor mørkt det blir da, eller om jeg må kjøpe meg noen tykkere gardiner enn de nye jeg investerte i nå før jul.


Pakka med stjernene til taket er underveis lover Posten, så da dukker de kanskje opp i postkassa før helga.


Ha en riktig flott tirsdag i morgen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...