søndag 16. desember 2018

8 dager igjen til jul


Klokken slo tolv. Scrooge så seg rundt etter gjenferdet av Årets jul, men isteden får han øye på et spøkelse med kappe og hette. "Er du gjenferdet av fremtidens jul?" spurte Scrooge. Ånden svarte ikke, men pekte med hånden. Scrooge skvatt vettskremt bakover, for nå sto han ved siden av en seng der det lå en død mann. Scrooge våget ikke løfte lakenet som dekket den døde skikkelsen.



Det er hardt å være pusunge hos Sognafaret når man tror at man er langbeint hund isteden. Men en skautur setter aldri Oliver fast. Nei han kjemper på med nebb og klør for å holde følge innover i skauen. I dag ble han til og med med på noen runder nede på jordet da skiene ble funnet fram.



Det ble bare en runde i dag siden Oliver slo følge. Kan jo ikke akkurat slite ut katta heller. Han ble litt etter og da valgte han å gå tvers over mellom øvre og nedre. Da måtte jeg vente på han for han hadde snø opp til halsen der han sleit seg fram. Han kommer til å bli den muskelbunten om han fortsetter sånn.


Runden om hengebrua i går, bare for å teste om klokka sorterte datoer og turer riktig om man overfører bare innimellom. Det gjorde den. Så nå har jeg laget meg et lite labert mål for 2019 som jeg har lagt inn. Jeg har ikke tatt i for mye om vi får en sommer med 30+ i månedsvis som vi hadde i år. Da er det veldig greit å ha noen kilometer å gå på. Så mitt mål for 2019 er 1000 kilometer innen året er omme, med oppstart 1. januar.


"Kjære gutten min. Je skriv detta brevet sakte, for je vet du itte læs så fort. Nå bor vi itte lenger dær vi bodde, da du drog hemafrå. Far din læste i avisa at døm fleste ulykker skjer i hemen..., så vi har fløtte. Je kain dessverre itte sende deg nøern adresse, fordi døm som bodde her før øss tok me seg veiskiltet – å husnommeret da døm fløtte. Så døm itte trengte å skifte adressa sjøl. Huset er skikkelig fint. Det er tell å me ei vaskemaskin her. Men je er itte sikker på om dein fungerer helt bra. I forrige uke så hadde je oppi nøern kleer. Trekte i snora, – å sia har je itte sitt nåe tell døm. Det var to lokk på den, men vi hadde itte bruk for de to lokka på badet der maskina står, så det ene brukte vi tell brødfjøl. Det andre var det et stort høl i, så det har si som ramme rundt bilde tå´n bæssfar. Været er fint her. Det regna bærre to gonger i forrige uke. Første gongen regne det i tri dager og andre gongen i fire dager. Når det gjeld denna jakka du ville at je skulle sende åt dei, så sa´n onkel Lasse at den ville bli æiltfør tung å sende i posten, med dom knappa på. Så je kløpte tå døm, å la døm i innerlomma. Søster di fikk en onge nettopp. Je har itte hørt om det vart gutt eller ei jinte. Så je kai´n itte sei om du har vørte tante eller onkel. Hain onkel Harry datt oppi ei tynne med hembrent i førre vekku. Vi prøvde å dra´n oppat men hain bærre flire å ville itte komme oppat. Tell slutt så drukna´n da. Vi fekk´n kremert. Å hain brinn enda. Ellers så har det itte skjedd så vældig mye her. Klæm frå Mamma.
Ps. Je skulle sendt deg noen penger, men konvolutten var alt klistra att."


Siden det er søndag og det snør ute, siden jeg har vært aktiv ute i dag både en runde i havna og en runde på ski... ja da kan jeg kose meg inne resten av dagen med godteri og brus, må passe på å holde sofaen varm veit du. Må få spist det opp før 2019 så jeg kommer til å trille da også. 


Småpuser foretrekker å gå tur der det ikke er store vollgraver å forsere, men med spensten i behold så kommer han etter i samme farten som tidligere. Stakkars pusemann som bare må være med uansett hva vi foretar oss, han kommer jo til å se ut som den muskelbunten før sommerkroppen 2019 skal være intakt.


De andre legger i vei så snøspruten står til alle kanter, og Oliver prøver å holde følge det beste han kan. Når de andre setter opp farta så har han ikke sjanse til å holde følge. Da majauer han sårt og lurer på om ikke jeg i det minste kan vente på han mens han kjemper seg fram i all snøen.


Men han gjør det jo ikke så enkelt for seg selv heller da, han kunne jo gått i sporene våre så hadde han ikke hatt snø til halsen omtrent. Men det er ikke noe å si på pågangsmotet hans i alle fall. Han er ikke den som gir opp.


Så er det desto bedre å komme inn igjen etterpå når en har blitt litt svett på ryggen ute. Ja for om katter kunne svette så hadde Oliver vært rimelig våt på ryggen i dag!


Vel hjemme og inne igjen så går han rett på badet og legger seg på malegenseren min som ligger under skapet i påvente av nytt maleoppdrag. Klart det er godt med varmekabler når en har blitt kald på magen av snøen. Ha en flott uke videre alle sammen og nå er det bare fem arbeidsdager før det er juleferie!


4 kommentarer:

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...