torsdag 20. desember 2018

4 dager igjen til jul


Gutten sprang av gårde for å kjøpe kalkunen. "Jeg sender den til Bob Cratchit" hvisket Scrooge for seg selv. "Han kommer ikke til å skjønne hvem som har sendt den. Den er dobbelt så stor som vesle Tim." Så tok Scrooge på seg de fineste klærne sine og gikk ut. Han smilte henrykt til alle han møtte. Han gikk i kirken, klappet små barn på hodet og oppdaget at alt han gjorde og alt han så ga ham glede.



Oliver er alltid klar for å være med på tur, men det er slett ikke alltid det er like egnet å ha han med på tur. Men når det er lyst og vi ikke skal lenger enn en runde oppe i havna eller drive litt på gårdsplassen så er det helt greit at han tusler med.


De andre kattene finnes ikke interessert i å være med noen steder, de bare storkoser seg i uthuset og jakter på mus. De er mer interessert i hundene når de er inne, da er de både leikine og kosete.


Spinnvill er påmeldt NKK utstillingen i Bø i februar, så får vi se hvordan det går. Det skal jo litt til å toppe utstillingsåret i fjor, men vi får gjøre en liten innsats i 2019 så får vi se hvordan det ender ut. Akkurat nå er hun fullstendig nedrøytet, så da er det et håp om at det har kommet litt pels tilbake innen midten av februar.


Ser ut til at hun blir bare mørkere og mørkere i pelsen, så det skal bli spennende å se hvor mørk hun tilslutt blir.


Når man skal på skautur oppe i havna da er det full fart som gjelder det meste av tiden. God trening det, for det har kommet endel snø. På lørdag har jeg tenkt å teste skiene igjen. Da blir nok Oliver sliten.


Det var litt spor etter både hare og rådyr før den siste snøen kom, men etterpå har det ikke vært antydning til noen av dem.


Gleder meg til jeg får juleferie, da blir det mange lange dager en kan være ute med fotoapparatet isteden for å sitte inne på jobb og ikke kunne dra hjem før det begynner å mørkne. Men i morgen kveld "snur" sola og det går igjen mot lysere tider.


Pompel og Pilt på tur, med en liten stopp for fotografering. MEN det har de egentlig ikke tid til altså. Jeg skjønner den.


I dag hadde vi julelunsj på jobben med utdeling av matsekk fra LeivVidar. Riktig koselig ble det etterhvert som julefreden senket seg og maten smakte fortreffelig.


Håper mildværet holder seg borte så skauen holder seg hvit og fin hele jula.


Ronja sover godt etter en sånn tur i skauen. Slitsomt med korte bein i all snøen, særlig når hun skal holde følge med Hailey det meste av tiden.


De har det kjempegøy i sammen, for Hailey skal jo leike med alle. Tessy har tødd mer og mer opp nå, så nå leiker de veldig til tider.


Etter jobb i dag skulle jeg bare en liten snartur innom butikken, men der traff jeg en som jeg jobbet sammen med tidligere. Da gikk jo tiden. Jeg skulle innom og levere bakkene som vi fikk servert julelunsjen i på veien hjem, men det rakk jeg akkurat ikke. Da lempet jeg dem av på trappa, så kan de ta de inn i morgen tidlig når de kommer på jobb. De fikk dem i alle fall tilbake rimelig raskt. Ikke verst det. Så kom jeg meg hjem da.


Men med temperaturer rundt 0 grader er det skikkelig klabbeføre for Ronja, så på turen i dag ble hun hjemme. De andre gikk jeg ut til Veme med. Det var forholdsvis lyst så skydekket var nok ikke så tjukt annet enn at månen klarte å lage det skumrint og ikke bekk mørkt.


I morgen er siste arbeidsdag før juleferien. Da er det bare å nyte 11 dager med fri. Regner med at det blir litt spesiell nyttårsaften i år. Det ble ikke 15 års bryllupsdag gitt. Ikke det at vi har gjort så stort ut av bryllupsdagen heller, men det er nå rart med en slik dag da. Særlig når den ikke er der lenger, men det er en dag da alle andre markerer dagen uansett.


Mounty gjorde ikke mine til å ville være med på den leiken. Han er tross alt passert 8 år og mann, så småjenter leiker en da ikke med kan du skjønne.


Wups så var jentene over bakketoppen.


Jeg storkoser meg med vinter og kunne ikke tenke meg å bo et sted som ikke hadde snø i vinterhalvåret.


Ingenting som slår det å komme inn igjen etter noen timer i aktivitet ute, kle av seg og stå ved en varm vedovn og varme kalde kinn etterpå.


Hæ, får jeg ikke lov å sitte her? Er jeg for tung for kurven? Griser jeg på vinduet med snuta mi? Kattene får jo ligge her...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...