tirsdag 25. desember 2018

Julestemning i by'n


For å se om det var litt julestemning i Hønefoss tok jeg med meg Hailey og Ronja for en liten julerunde med fotoapparatet. Jeg hadde tenkt å kjøpe noen småting på butikken, men den åpnet jo ikke før langt på dag. Da hadde jeg reist hjem igjen og vel så det.


I går hadde jeg en veldig koselig kveld hos mamma og pappa. Kenneth og Ingrid, Merethe og Marius, jeg og Patran var der. Veldig mye god mat og vi ble sittende lenge ved bordet før vi gikk ut i stua for pakkeåpning. Tror alle fikk det de ønsket seg og litt til. Jeg var veldig godt fornøyd med gavne mine i alle fall.


Med varme klær, sokker, brødrister, kokkeutstyr og håndfres så kan det bli et riktig så kreativt år i møte. Litt øvelse så skal en se det blir hjemmelagde gaver til neste jul, så får jeg håpe at de setter litt pris på det.


En flokk sangsvaner kom seilende inn over fossen, som for tiden er helt tørrlagt. Jeg hørte de lenge før jeg klarte å lokalisere dem på den grå himmelen. 


Jeg hadde forventet at de hadde gått inn for landing der det var åpent vann, men de fortsatte langs elveleiet oppover. De hadde tydeligvis en plan med flyturen sin.


I går ble det en liten aktiviseringsrunde i havna før middagen. Da slo jammen oliver følge også. Godt å strekke litt på beina for småpuser også.


I dag ble det skitur på jordet før det ble hjemmelaget pizza til middag. Man må jo ha litt variasjon i julematen også. I går ble det masse ribbe og julepølse, kjøttkakene smakte jeg ikke på.


Hundene fikk tyggebein og kose seg med, kjekt når Merethe er kommet hjem. Da vanker det både det ene og det andre til de firbeinte.


Kjenner jeg meg selv litt så blir det nok ikke noe stille dag i morgen heller. Litt kommer det nok til å skje, for bare sitte rolig og mumse godterier holder liksom med en dag. Men om det blir skitur er noe uvisst, for nå er det blitt mange varmegrader og det blåser.


På vei tilbake til bilen gikk vi opp fra elva og gjennom julepyntet sentrum. Siden ingen butikker var åpne så var det ikke mange folkene som var ute heller. De fleste hadde vel mer enn nok å ordne istand hjemme tenker jeg.


Nordere torg i sikte med julegran.


Noen butikker hadde sørget for julenek til byens løse fugler.


Snøfylt foss med jernbanestasjonen i bakgrunn.


Over brua til sørsiden av brua for å passere neste torg med julegran på.


Ringerikspiken


Det hadde kommet opp informasjonsskilt på torget etter at jeg var i Hønefoss sist. Det sier sikkert litt om hvor ofte jeg løper rundt i sentrum.


Bjørnene var vel like skumle som de alltid er, ikke noe lykkelig gjensynsglede i alle fall.


Vi la veien inn gjennom fengselshagen før vi var i bilen igjen. Ennå var det to timer til butikkene skulle åpne, så vi dro hjem isteden. 

2 kommentarer:

  1. Hej, gott slut på året, och tack för alla fina texter och bilder under året. Låt oss hoppas på ett fint nytt år med fred på jorden och kloka ledare som förstår att vi måste spara vår miljö.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...