lørdag 22. desember 2018

2 dager igjen til jul


Om ettermiddagen satte han kursen mot huset der nevøen bodde. Men han måtte gå forbi døren et dusin ganger før han hadde samlet nok mot til å banke på. "Det er meg, din onkel Scrooge. Kan du tilgi meg Fred?" Både nevøen og alle gjestene hilste hem varmt velkommen, og Scrooge fikk den hyggeligste julen han noen gang hadde opplevd.



Sidan som alltså går ut på att man dokumenterar sin dag med ett foto i timmen. Den har funnits på nätet sedan mars 2004 och du kan läsa mera om det hela på sidan Info. Här hittar du kommande dagar också. Meningen är att man gör EFIT på avsedd dag och att du då postar en länk till din sida. Men kan man inte den dagen så går det bra göra detta en dag när det passar och då posta i den senaste länk som finns.


I og med at det er juleferie så skal man kose seg og en behøver ikke å legge seg tidlig. Om man legger seg så trenger en ikke sove heller, men lese. Den boka jeg holder på med nå har jeg lest en god stund, den er ganske tjukk og jeg leser stort sett når jeg ligger i badekaret. Når jeg skal på jobb så blir det ingen lesing på sengekanten.  


Det er godt å bo slik til at en bare kan slippe ut hundene på morgenen mens jeg fyrer opp i ovnen og kler på meg og ordner meg litt på badet. Så kommer de på verandadøra for å inn slik at de kan få servert frokost.


Da for det første kan jeg sette meg ned på kjøkkenet for å spise min frokost med skikkelig julestemning. Bløtkokt egg med melk er skikkelig kosefrokost.


På grunn av disse tre kattungene som har blitt 7 måneder nå har jeg vært i tvil om jeg skal ha skikkelig juletre eller ei i år. Jeg satte fram et lite plastikktre for noen dager siden og det har fått stått rimelig greit i fred. Derfor tok jeg sjansen i dag på å gå til skogs for å finne et flott juletre til oss.


Ja da jeg vet det skal bare være et foto i timen, men det er jo så stemningsfylt i skauen nå som det har snødd de siste dagene. 


Ulempen er at det ikke er så enkelt å finne et fint tre, for alle ser ganske like ut med snø på.


Til slutt fant vi et som var riktig så fint når vi fikk dunket av snøen også, ikke bare med snø.


Med juletreet plassert på verandaen ble det en skitur nede på jordet så hundene skulle få løpt litt.


Når en likegodt holder på ute, så er det greit å bære inn litt ved til kvelds. Godt med fyr i ovnen når gradestokken har krøpet ned til de blå gradene.


Juletreet ble tatt inn verandadøra, montert på en juletrefot og så var det bare å vente til snøen hadde smeltet og det kunne gå ann å sette på litt juletrepynt. Det var godt å ligge i det varme vannet med boka fra i natt og lese noen kapitler til mens en ventet. Egenpleie må en ha tid til selv om det er jul.


Juletrepyntingen kunne starte og lysene ble satt på først. Sikkert ikke bare jeg som starter med lysene tror jeg.


Middag trenger man når en har vært aktiv om dagen. Biff på en lørdag med rester av fløtegratinerte poteter fra tidligere i uka.


Gikk for den enkle varianten i år med kun lys og kuler. Har jo aldri hatt så flott tre tidligere noen gang tror jeg, så da trenger en ikke dekke det til med for mye pynt.


Ute var det så si fullmåne og ikke mange skyene, så da ble det litt finlesing av bruksanvisningen til mitt kamera. Har hatt prosjekt noen fullmåner nå om å få til et bra bilde av fullmånen, og nå i kveld tror jeg sannelig jeg klarte et som var nokså bra i alle fall. Jeg skal ta med kamera ut når jeg skal lufte hundene til kvelds, så skal jeg prøve noen flere varianter med innstillinger.


Nå blir det sofakos resten av kvelden, kanskje med litt tv titting før en legger seg. Ha en flott helg og ikke minst en riktig god jul alle sammen om dere ikke titter inn igjen seinere i jula.

4 kommentarer:

  1. Vilket härligt inlägg! Nog är det skönt att bara kunna öppna dörren och släppa ut hundarna så de får sin första rastning. Snygg mjölkförpackning, den med God Jul - då blir man på lite extra gott humör när den står på bordet.
    Härlig badbild du bjuder på :-)

    Och en riktigt God jul till dig också!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Vi har alltid hatt julemelkekartonger, og motivene varierer fra hvilke melketype kartongen har.

      Slett
  2. Så lurt det var å teste et lite tre på kattungene føt du tar inn et stort et. Det ble kjempe fint ferdig pyntet <3 Så spennende å ta bilder av månen. Bare man får til dette med innstillingee :-)

    SvarSlett
  3. Uff ja, å ta bilder er enkelt, men om man vil ha dem som man har tenkt så er det mye trening og feiling før en får det til. Egentlig skulle man vel ikke ha et mer avansert kamera enn man rår med, men da får en heller ikke noen utfordringer.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...