søndag 12. mai 2019

Uka som gikk


Det er lenge siden jeg har hatt et "uka som gikk" innlegg. Eller "uka som har gått" heter det kanskje... På søndag viste almanakken at det var en helt åpen uke, ikke en eneste ting som var planlagt den kommende uka. Ingenting som skulle skje, bare en vanlig hverdag. 


Da burde det være enkelt med en oppsummering, for da kunne jeg vært ferdig her og nå. Men som de fleste som har et liv skjønner, så står faktisk ikke alt en gjør i noen almanakk. Det aller meste av hva man bedriver tiden med står ikke skrevet noen steder. Det er den såkalte hverdagen. Hverdagen som kan bestå av både oppturer og nedturer. Forhåpentligvis flest oppturer, ellers kommer man langt ned i kjelleren om uka er preget av nedturer.


Så er det bare å ta fatt på det som har skjedd i uka som har vært. Ikke særlig spennende uke, men en god hverdagslig uke uten de store opp eller nedturene. Er ikke det ukene stort sett er?


MANDAG
For en dag, det var spådd snø, men her regnet det bare når jeg sto opp. På vei til jobb så begynte det å snø og det snødde mer eller mindre hele dagen. I alle fall i lufta, men det la seg ikke på bakken. Godt er det i og med at jeg har sommerdekk. Det har vel de fleste så langt ut i mai måned. Månedsoppgjøret er snart ferdig for min del, men i og med at jeg har halv dag på mandager så er det ikke alt jeg hadde tenkt å få til som jeg rekker. Skikkelig surt blås det ute, så det var godt å komme hjem for å fyre i ovnen etter jobb. Til tross for dårlig vær så ble det en runde rundt hengebrua på hundene. Dagens middag ble Amerikansk gryterett i pitabrød. Resten av kvelden ble det både klesvask og Viaplay titting, så nå er jeg og Patran ferdig med sesong 11 av Criminal Minds. 


TIRSDAG
Varmen kom delvis tilbake, det ble nå i det minste knapt to sifferet rødt når jeg dro hjem fra jobb. Sola tittet fram og det ble riktig så trivelig etterhvert. Middagen ble kylling fra Stange med bacon og urtesmør med asparges og fløtegratinerte poteter. Siden det var spådd regn seinere i uka la jeg i vei oppover Holleia med hundene i kveldinga. Bommet litt på veien, det vil si jeg trodde jeg hadde kommet inn på en sti, men den dukket ikke opp før etter en god stund. Dermed ble det en skikkelig runde på oss. Litt tv titting før det var å finne senga og gjøre seg klar til en ny arbeidsdag.


ONSDAG
Solskinn fra jeg sto opp og det ble utelunsj på jobb igjen. Det er godt når været tillater å sitte ute den halvtimen. Fredelig og en får dagens dose med D-vitamin. Etter at kattene hadde hver sine utenetter er de blitt riktig så flinke til å stille opp for å inn igjen når jeg roper på dem. 5 minutter også sitter de som perler på en snor på verandaen. I dag ble det pepperbiff, salat og rester av de fløtegratinerte potetene til middag. Turen med hundene gikk ut til Veme og tilbake. 


TORSDAG
Den varmen ble jammen kortvarig, for det lå snø på bakken i dag tidlig. Det snødde litt når jeg sto opp også, men det gikk forholdsvis raskt over til regn utover dagen. Og det fortsatte å bøtte ned utover ettermiddagen og kvelden. Hundene var kliss våte når jeg tok de inn når jeg kom fra jobb, så det var ikke noe mas om tur etter middagen. Jeg synes egentlig det var helt greit med karbonadesmørbrød og fyr i ovnen isteden. Men litt energi må man forbrenne, så jeg gikk i kjelleren der treningsbenken står. Tror vel ikke jeg har brukt den på et halvt års tid. Det er ikke ofte jeg bruker den når det er skiføre, da får en nok trening på skiturer. Men når det er bart så blir det mest gåturer og det gagner armene lite. Men nå skulle jeg altså prøve meg litt igjen. Jeg gikk for de vektene som var på den, men det var ikke mange gangene det holdt nå nei. Så det er bare å starte opp igjen med det. Bikinikropp eller ei, det er helt greit å ikke ha grevinneheng eller englevinger i alle fall!


FREDAG
Denne uka her har føltes som den var minst to uker lang. Det ble liksom aldri fredag eller noe håp om ei helg innen rekkevidde. Godt det bare er fire arbeidsdager neste uke igjen. Det hjelper godt på med noen helligdager i mai. Middagen i dag ble biff og pomfrikuler.  Det var absolutt påkrevet med en vask her også, og etterpå var det så opphold i regnværet at jeg lurte meg rundt om hengebrua. Satte på noen pledd og filleryer til vask i maskinen. Hadde egentlig tenkt å vente til pollenet var ferdig så de kunne tørke ute. Men når det er så nustrint at en fyrer i oven, da kan en like godt tørke dem inne. Det gikk helt fint uten at det kom noe regn. Når vi var inne igjen så kom det både den ene og den andre skura, så jeg har tydeligvis fortsatt litt makt over regnet når det ikke skal komme. Det er veldig sjelden jeg har dårlig vær på tur når jeg har planlagt det. Etter turen hadde jeg sjukt lyst på pistisjis og peanøtter, så da ble det en tur på Kiwi på Sokna. Det er der de har den beste pistisjisen.


LØRDAG
Helg og jeg våknet til regnvær. ikke bare litt ruskevær, men at det skikkelig rant i takrenna. Sånt regnvær som en har mest lyst til å bare dra dyna over hodet og bli i senga til sola titter fram. Men det går ikke når en har dyr, de forventer å komme ut for å få tisset litt og gjerne få litt mat også. Jeg sto opp og tente i ovnen, spiste frokost og leste litt i ei ny bok jeg har startet på.  Regnet ga seg og jeg tok turen rundt om kirka med hundene. Blås litt småsurt til tider, men med godt tempo holdt vi varmen. Etterpå ble det badekaret med ei bok, før turen gikk til Borgergrenda for en liten valpetitt og lufting av Chilli og Kjersti. En runde i Gullerudmarka, før det er is og peanøtter i kveld foran tv. Må nyte helga.


SØNDAG
Våknet med sola i øya og en svak vind inn av soveromsvinduet. Men fristet ikke så veldig å stå opp, så jeg lå en stund før det var på tide å lufte hunder og få seg litt mat. Med så fint vær så var det vel bare å vurdere egnede turmål for dagen. Når jeg kom ut så var det en rimelig sur kald vind som møtte oss. Da måtte det bli en litt hard oppoverbakketur som sto på tapetet. Man må jo holde varmen skal man vite.


Hvis du elsker noen, sett dem fri. 
Kommer de tilbake, er de dine. 
Kommer de ikke, har de heller aldri vært der.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...