lørdag 18. mai 2019

Jeans tre ansikter


Bokklubben Virkelighetens verden ISBN 82-590-1970-1 på 372 sider. Jean Darby Celine er en samvittighetsfull kvinne som gjør alt for at ekteskapet skal fungere og barna får en trygg oppvokst, til tross for at mannan hennes, Hank, er kevende, voldlig og til tider paranois. Hun lukker øynene for terroren hun og barna utsettes for, og legger skylden for ufreden på seg selv.

Hun kjemper mot marerittene som hjemsøker henne om natten og oppsøker flere terapeuter. Først da hun treffer psykiateren Jack M. Reiter, finner hun ut av kaoset hun lever i. Hun har multippel personlighet. Jean er den forsiktige, lydige hustruen. Hun er offeret som lider og er deperimert og ikke vet at hun er misbrukt. Jody er egoistisk, morsom og frekk og hater Hank. Hun finner seg elskere, noe som skaper problemer når Jean tar over igjen. JD er en liten, ensom jente; livredd for å avsløre sine grusomme barndomsminner. 

Jeans tre ansikter er en svært personlig bok om en kvinne og hennes barndomsredsler som førte til at hun ble spaltet i tre ulike personligheter.

Denne boka brukte jeg ikke lang tid på, det er noe eget ved bøker som er skrevet om ting som virkelig har skjedd, og som er fortellende. Ikke mange detaljer, men som får med seg det vesentlige. Absolutt ei bok du bør lese om du liker sjangeren. I løpet av boka så kommer det fram at det egentlig ikke er mannen som er problemet hennes, men faren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...