tirsdag 14. mai 2019

Hønefoss tur


Så mange byturer som det har blitt den siste tiden har det vel ikke vært på mange år, men litt variasjon skal man da ha. Det er så kjedelig å tråkke de samme stiene som man pleier å gå, så i sommer er det mange planer om helt nye tråkk. 


Da er det kjekt med Hilde på tur. Hun fungerer som en utpreget kartleser og jeg kan føle meg som selveste Petter Solberg! Hilde hinter om mann som jobber kvelden, jeg strør om meg med områder og Hilde staker ut kursen i ulendt terreng. Vi er begge glade i rundturer og ikke fram og tilbake, spørs om vi egentlig er født i en rundkjøring...?


Så på torsdag legger vi i vei etter jobb, i lokalmiljøet, men på steder vi ikke har vært ennå. Helga etter 17. mai skal vi også på tur i ukjent terreng, så det blir vel en liten runde der også tenker jeg. Jeg har ordnet oppholdsvær på dager med planlagte turer ut juni, så det er bare å slå seg løs. I juli kan det godt komme noen dråper så det ikke blir så tørt som i fjor sommer. 


Når man er på bytur så går jeg gjerne langs elva et godt stykke, der er det et yrende fugleliv. Da blir det noen bilder da, ikke noe gøy med turer uten bilder. Går man på tur i skauen er det begrenset hva man tar bilder av egentlig. Litt synd jeg hadde glemt kamera når vi var på tur på Uggeflaget tidligere i vår. Men det er jo bare å ta turen en gang til da...


Elva hjemme er ganske flomstor om dagen, så på mandag var jeg nede der med Ronja for å ta noen bilder. Hun er ikke så skeptisk til å sitte på noen steiner med brusende vannmasser rundt seg, så jeg håper at det ble noen bra i det minste. Retrieverene blir gjerne litt stive og ser lettere skrekkslagne ut om de blir plasser for nære fossen.


Disse fjærene ser nesten ut som pels.


Det fine med byfugler er at de ikke er så lettskremt, slik at en kan komme ganske nærme uten at de blir på vakt eller starter å oppføre seg unaturlig.


Men de følger med deg, de blåser ikke fullstendig i deg for å si det sånn.


Sist vi var i parken var dammen tom, nå hadde den blitt fylt opp og fontena sprutet vann til alle kanter. 


Det er plassert ut mange krakker langs elva, der det går merket elvesti fra Benterud til Hovsenga. Fra den ene enden til den andre er det ca 7 kilometer, så om du skal til bake også så blir det en anstendig tur uten veldig mange meterne på asfalt.


Trivelige omgivelser på Petersøya


Ved Glatvedt brygge blir fuglene matet så si kontinuerlig gjennom dagen, så her skal i ikke sulte akkurat. Jeg har aldri hatt med meg noe mat til dem, om du har litt tålmodighet så dukker det opp noen med en pose med brød eller annet til dem innen kort tid.


Svanene prøver å finne seg et egnet sted å bygge rede.Prøvde å søke litt på nettet om jeg fant ut noe om denne svanen i og med at den har lesbart nummer på ringen sin, men det skulle ikke være så enkelt gitt. Mulig man må være medlem i en forening eller noe for å få tilgang på registreringer.


Tilbake til bilen går ferden stort sett gjennom byen, så hundene skal få litt sosialisering. Får ikke mye gratis av det når en bor litt på bygda.


Men der er det ikke så enkelt å få tatt bilder uten at det er noen folk som trøkker seg fram og ødlegger helheten.


Man må være snar til å knipse og litt kreativ i beskjæringen av bildene i etterkant, så blir resultatet ganske bra.


Denne jenta har et helt forferdelig uttrykk i ansiktet, så her blir det stort sett bilder fra avstand.


Det er satt mange tulipanløker rundt om i byen, men i år kan de være avblomstret før sommeren tar til.


24 arbeidsdager nå så skal jeg på ferie!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...