lørdag 27. april 2019

Kolleputt


Dagens høydepunkt ved Kolleputt i Strømsoddbygda.


Siden Oliver er så iherdig turgjenger og foretrekker å være ute når det er så varmt blitt, så må jeg nesten ta bilen til tider for å få gått tur. Jeg kan jo ikke ha med meg han på tur langs veien. I det siste har jeg vært både oppover Brekkebygda og Strømsoddbygda for å få litt avveksling for turer jeg pleier å gå. Da er det jammen kjekt å ha et kamera som ligger i bilen. Plutselig så er det en fin foss, eller annet en dumper innom som er litt kjekt å forevige. 


Gamle kraftstasjonen i Juvbakka.


I dag gikk turen til Strømsoddbygda. Jeg parkerte ved Halvassbrua, men tok ikke veien til Fiskelaustjern, men valgte heller veien inn til Kolleputt. Veien var fin og tørr innover, men det ble litt snø i veikanta når vi kom et stykke innover. Siden jeg egentlig bare skulle en snartur på butikken og det var spådd regn i ettermiddag, så ble det ikke så veldig lange turen i dag. Merethe og Marius er hjemme og i kveld skal vi feire bursdagen til pappa, så da ble det sånn.


Denne gjengen her lar ikke en sjanse for å ta seg et bad gå fra seg, det er ikke så farlig om en ikke kan svømme der. Da er det bare å legge seg ned mener Hailey.


Sogna er svær oppover her også, men jeg tror ikke det blir noen vårflom i år. Det er ikke så mye snø igjen oppover i fjella lenger.


Her om kvelden investerte jeg i fjelltelt og liggeunderlag, så får jeg se om jeg starter et aktivt friluftsliv med overnattinger utover sommeren, eller om det blir med den ene testnatta jeg har tenkt. Planen er å overnatte på Nautskardfjellet sangthanshelga før jeg og Patran skal på en ukes sommerferie til vestlandet. Merethe skal være hunde og kattepasser her, så da blir det full avslapping.


Spruter godt av fossen


Søpla er hengt opp så da kaller de det vel kunst da kanskje?


Mengder med bekker som var på utkikk etter ei elv å renne ut i.


Mange bekker små, gjør en stor å.


Det var litt temperatursvigninger innover, så det dampet av bakken til tider. Trolsk høststemning til tider.


Når vi kom inn til Kolleputt var jeg glad for at jeg hadde nappet med meg kamera som lå i bilen. Der spankulerte nemlig to traner i vannkanten på andre siden av putten. Men noen vakker sang er ikke tranesangen! 


Staselige svære fugler da


Skikkelig gap på denne her


Tranesang for full hals på begge to. De synger ikke akkurat lavt heller.


De vaset litt fram og tilbake langs vannkanten


Muskuløse store fugler, der er merkelig at de klarer å fly egentlig.


Så var det bare å gå de tre kilometerne tilbake til bilen, prøve å huske det jeg trengte på butikken og kjøre hjem igjen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...