lørdag 20. april 2019

Fiskelaustjern


Sånn går nå påsken da, den ene dagen etter den andre med flott solskinn og endeløse dager uten planer. 


Uten at det er noe nytt så henger jeg litt etter med bilder for tiden. Det blir jo så mye fotografering og turer rundt så da kan jeg jo ikke ta helt av heller. Det blir bare ett innlegg om dagen, men det er jo kjekt å ha noen bilder å gå på også da. Det er jo dager hvor en ikke drar med seg dette kamera både i tide og utide. Eller er det det?


Det må ha vært en utrolig flott høst og vinter for sommerfugllarvene, det er mange år siden jeg har sett så mange sommerfugler så tidlig på året. De er liksom i alle farger allerede, både store og små. Dette tror jeg må være en Sørgekåpe. Det passer jo egentlig bra på påskens tilstand. Når noen ber om litt tid, så gir jeg tid. Man må faktisk være på samme sted på skalaen til enhver tid for å få et samspill.


Så da må jeg finne på litt for å få dagene til å gå. Når en har fri fra jobb og noen firbeinte i hus så er det ikke akkurat det å finne på ting det skorter på her på bruket. Sist vi gikk til Fiskelaustjern var det holke og forholdsvis glatt hele veien. Litt små spennende til bake til bilen for da var det ikke lange lyse kvelder ennå. Men vi fant fram og månen dukket opp etterhvert også. I går var det så varmt at det var bare å kaste jakka når vi la i vei oppover bakkene der.


Det sto en hogstmaskin ved Stalla, så de hadde nok fortsatt store planer om å hogge mer enn de lundene som lå der. Litt klinete i veien til tider, men det var blitt forholdsvis tørt innover.


På Stalla var renoveringsjobben i gang. Det var satt inn nye dører og vinduer, så der skal det nok bli rimelig fint når de er ferdige. 


Når man har retrievere så starter badesesongen når vannet har blitt flytende igjen etter vinteren. Jeg velger å vente litt med badesesongen min.


Den hvite saken sa slett ikke nei takk den heller.


Er det noe soknasdypeskoger er full av så er det små og store hytter i forskjellig utforming.


Blåveisen tittet fram langs grøftekanten oppover lia.


På det nye kamera er det større fokusområde, så det er mer som blir uthevet enn det jeg er vant til med det andre kamera. Men jeg synes jeg stadig blir flinkere til å få fram det jeg vil og ikke alt som kamera tror jeg vil, for å si det sånn.


Men at hundene sitter midt i blåveisen er det vel bare jeg som veit det som ser. Ikke sikkert jeg hadde fått det til med speilrefleksen heller når det var så mye solskinn. Da blir alt litt blast liksom.


Men her er beviset!


Her fikk jeg lurt meg ganske nærme Sørgekåpen, da kommer de blå prikkene bedre fram enn når jeg var lengre unna.


De første bokfinkene kan komme til Sør-Norge i begynnelsen av mars, hannfuglene gjerne en ukes tid før hunnene, og i løpet av mars/april er alle tilbake. Bokfinken er en vanlig hekkefugl i skoger og parker over det meste av landet nord til Troms, samt fåtallig i indre fjord- og lavlandsstrøk i Finnmark. Arten har økt sin utbredelse i de nordlige landsdelene i de siste hundre år.


Ikke bare husdyra som røyter om våren.


Etter snaue fem kilometer så kom vi fram til Fiskelaustjern, der holder isen på å gi slipp. I alle fall nær land. Mounty var den eneste som testet badetemperaturen der, både Hailey og Tessy nøyde seg med å slukke tørsten fra land.


I dag var jeg flink og la om til sommerdekk på bilen. Tror ikke det kommer mengder med snø før til vinteren igjen jeg nå. Det er jo meldt tosifrede varmegrader hele langtidsvarslet. Merkelig nok så virket det ikke som bilen hadde problemer med å finne ut at den hadde luft i dekkene sine denne gangen så da slipper jeg innom på Opel for å fortelle den det på tirsdag. 

 
Når jeg kjørte en runde før jeg strammet til hjulboltene til slutt så var jeg en tur innom for å se på lamungene som var kommet. Jammen var de små og nydelige. Jeg og Patran var hos Kjersti og så på valpene igjen, så det ble en bunsj med bilder av dem også så det er bare å glede seg framover. Hverdagsbilder når en sitter for å sole seg blir det knipset noen av, for kattene svinser jo rundt. Patran har testet kamera også, så jeg kommer vel til å ha bilder for publisering langt ut i mai måned.


Den eneste planen jeg har i morgen er å vaske litt klær, skifte på sengene og vaske golv. Patran skal hit etter jobb, så da er det greit at det er forholdsvis reint til jeg skal hente henne. Hundene må jo få turen sin også, så dagen kommer nok til å gå til tross for at det er spådd litt overskyet. Kan være greit å hvile kroppen litt for soling, vårsola er forholdsvis skarp. Det er ikke lenge en skal sitte rolig før en har fått farge.


Synd jeg ikke fikk fram solstrålene som glitret i isen


I dag måtte jeg på butikken, for den er jo tross alt stengt fram til tirsdag. Kjekt å ha litt melk og ikke minst middagsmat i hus for noen dager. I morgen blir det lapskaus, for det fikk jeg skikkelig lyst på når jeg handlet. Før jeg stoppet på butikken så kjørte jeg ned på Stadion så jeg og Ronja kunne ta en runde langs elva for å ta bilder av noen fugler. 


Det viste seg at det blomstret med både hvitveis og blåveis langs stien der også. Så totalt disse dagene har jeg vel nesten 400 bilder "å gå på". Da er det greit å starte fra en kant så får de komme etter tur. Men siden det snart er bart alle steder så er det ikke så farlig egentlig. 


Godt å avkjøle seg litt i snøen etter en lang tur i solskinnet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...