tirsdag 30. april 2019

Første natt ute


Det kom vel ikke akkurat som noen bombe at det ble Oliver som var den første av pusekattene som fikk ei natt ute på egenhånd. Daisy og Lurven kom inn ganske seint og da smatt Oliver ut som et olja lyn. Jeg ropte endel på han, jeg var til og med ute en liten runde, men så ikke noe til han. Da gikk jeg og la meg, jeg skulle jo tross alt på jobb i dag tidlig.


Tipper kanskje på at resten av gjengen får sin første utenatt snart de også. De har hus på verandaen, så de skal i alle fall ikke fryse. Ikke er de så utsatt for rev der heller regner jeg med. Det er begrenset hvor modig de er når de må opp på en veranda og stikke hodet inn i en "hule" av hageputer og tepper. 


Tenkte jeg skulle sette ut hagemøblene til helga, så da må jeg finne på noe annet de kan søke ly i når jeg er borte eller har lagt meg. De gamle hageputene kan jeg fremdeles bruke, men jeg må finne på noe å støtte de opp mot. For jeg trenger hagebordet på beina sine og ikke på kanten av bordplata.


Nå er det øyeblikkelig mai og kattene har bursdag en etter en framover. Daisy den 12. Oliver den 17. og Lurven den 26. Ivrige musefangere alle tre, så de betaler husleia si dem. Jeg har knapt sett ei mus hjemme siden de kom i hus på høsten.


Men når de er inne er kosefaktoren stor. Alle vil ligge i vogga, men ingen er så interessert i å dele den plassen. Spørs om den er like populær utover sommeren når varmegradene virkelig slår til igjen. Tviler litt på det.


I går var jeg en runde med hundene i skauen, og da fikk jeg merke at pollensesongen var godt i gang. Det blås gule store skyer over gårdsplassen fra bjørka der også. Spørs om det kan lønne seg å vaske litt når det er fri dag i morgen. Jeg må si jeg savner den onsdagsfridagen min som jeg hadde i mange år. Der er liksom ikke det samme å ha litt kortere dag, når en må på jobb hver dag.


Sommerferieuka med Patran begynner å ta form og litt løselige planer skal følges. Vi skal ikke låse oss med å bestille overnattinger på forhånd, men avreise og ankomst er ganske spikra. Siden Merethe skal involveres som dyrepasser, så er det greit at hun har litt oversikt over når hun skal være her og når hun trenger skyss.


I går var jeg innom dekkbutikk for å kjøpe nye sommerdekk, men han mente at dekkene mine fint holdt en sesong til før de trengte å byttes ut. Så da ble den ugtiftsposten utsatt til høsten.


Har hentet meg pallekarmer, så nå må jeg kjøpe med meg noe jord så utplantingen av tomat, paprika og chilliplanter kan starte etter 17. mai. Kanskje jeg skulle kjøpt meg noen blomsterfrø også, så jeg får fyldige verandakasser i samme slengen? Fulgte endel hageblogger en stund, men helt på det ambisjonsnivået er jeg ikke i år i alle fall. Kanskje til neste år?



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...