onsdag 8. mars 2017

Avvik fra planen...


Innimellom så trenger jeg total stillhet. Ikke noe som er som stillhet så en får tømt tankene og bare nyte. Jeg skulle til Hønefoss på morgenen for å fylle opp kjøleskapet. Siden Leif jobber natta så møtes vi stort sett i døra når jeg drar på jobb og kommer igjen fra jobb. Derfor er det ikke så greit å handle etter jobb, da blir det dårlig med middag og annen kontakt.


Når jeg hadde sluppet av Patran på skolen så fant jeg ut at jeg skulle ta en snartur så jeg fikk luftet hundene som jeg hadde med meg i bilen. Greit å få en liten beinstrekk for dem også. Siden jeg har lett for å ta ting litt etter innfallsmetoden så befant jeg meg brått på Øvre Kollsjø'n. Hadde det vært planlagt så hadde jeg tatt med meg ski for å si det sånn. 


Det hadde snødd endel der etter at skiløypene var kjørt opp, men når isen strakte seg langt og ikke et vindpust i lufta så ble det for fristende å ta en runde på vannet. Der hadde det nok blåst endel, så det var ikke mye snø å subbe i til tross for at jeg hadde mine sedvanlige joggesko. 


Hundene stupte formelig kråke rundt i snøen og tok skikkelig for seg med snøbading. Det var ikke den store farten på dem, så det var tydelig at det var mye de skulle sjekke ut av både lokalaviser og andre hundeblogger. 


Ronja var igjen hjemme i dag, så hun storkoste deg i sofaen når vi andre var på vift. Det be en skitur på henne i ettermiddag når vi hadde spist Taco til middag. Til tross for knallvær tidligere i dag, så kom både skyer og snøvær når det led mot kveld.


Hundene er i alle fall ikke ferdige med vinteren. Det er ikke jeg heller, jeg vil ha snø ut mars, så kan våren komme. Jeg vil gå på ski noen uker til, så for meg passet det bra med mer snø i ettermiddag.


Det er ikke mange buskene som skal være iveien før snøen ikke når bakken for å legge seg som et teppe. Skiene er bare anvendbare på jordet, i skauen er det fortsatt joggeskoføre.


Lady har blitt en gammel dame, egentlig ikke mer enn åtte og ethalvt år, men hun er fryktelig grå i pelsen blitt. Nå i kveld har hun haltet litt på høyre bakbeinet. Kan være at den kulen hun har der har begynt å vokse og klemme på en nerve eller noe, men hun kan også bare ha ligget litt forkjært. Får se hvordan det blir utover kvelden og ikke minst i morgen, 


Blir veldig stille her når hun blir borte, litt rart da jeg har hatt både moren og bestemoren hennes. Men jeg synes hun har blitt gammel veldig raskt. Både Lissie og Ada holdt seg unge mye lenger. Jeg tror ikke Lady blir like gammel som dem, tatt i betraktning at over halvparten av søsknene er avlivet allerede pga svulster med spredning,


Før jeg plukket opp Patran på skolen i dag så rakk jeg en tur på Rema1000 også. Jeg skjønner ikke hva folk klager på jeg med "Æ" og bestevenn prinsippet. Sparer mellom 100-200 kr hver gang jeg handler jeg. Ikke har de fjernet noen av varene jeg foretrekker heller, så jeg bare nyter. Kan ikke si jeg merker at det er mindre folk som handler der jeg pleier å handle heller. Her ser det rimelig folketomt ut, men det var bare tilfeldig. På andre siden av reolen var det masse folk. Fire betjente kasser og kø i alle sammen til tross for at klokka ikke var mer enn halv ett på dagen.


Kommende middager i hus med god variasjon. Ingen oppdrettsfisk, men Villfanget som det står på emballasjen. Oppdrettsfisk er det like mye lus som fisk. Med produkter av både fisk, gris, okse, kylling, høne, grønnsaker og frukt... ja da kan en snoke litt vanilje is og brus opp i vogna også. Man må jo nyte også ikke bare være fornuftig. Man vet jo ikke hvor lenge man lever. På mandag har jeg ny sjekktime hos lege, så jeg håper det fortsatt er bra og ikke noe hun stusser på. Nå er jeg halvveis i sjekkeprogrammet. Atten måneder til så er jeg ferdig om de ikke finner noe i mellomtiden.


Med et innbydende blomsterhjørne ved utgangen så er det ikke bare magen som kan nyte. Det ble ingen blomster på meg i dag. Får se en annen dag. 


Med all saltingen den siste tiden så var det på høy tid å kjøre innom vaskeautomaten på veien hjem. Ingen reaksjon på hundene mens vannet bruset og børstene sveipte vekk all skitten. Godt å ha firbeinte som tar alt på strak labb. Det har en så mye igjen for resten av hundelivet, den jobben en legger ned når dem er valp. Blir de vant til mye uforutsett og litt lyder og handtering så kan en gjøre alt en vil med dem seinere i livet.


Etter luftetur med hundene, plukket en liten geocache på veien, plasserte ut en liten cache, handling av mat, skitur på jordet og ikke minst dagens fangst av 200 bilder med forskjellige temaer så satte jeg hundene i hundegården mens jeg og Ronja satte oss for å nyte sola som skinte inn i kofferten på bilen. Når jeg satt der så kom jeg forholdsvis nære fuglematen så jeg fikk tatt noen bra bilder forhåpentligvis. Dagens bilder på kamera har jeg ikke lastet inn ennå. Spørs om de får vente til i morgen kveld. Så får jeg se gjennom de jeg allerede har i kveld og lage noen utkast til nye innlegg. 


2 kommentarer:

  1. Enig med deg i mye og mangt! Liker vinter med snø og skiturer, og jeg tør å si jeg digger Æ! Jeg liker den oversiktelige appen, rett og slett. Vareutvalget er helt OK, jeg har ikke helt skjønt hvorfor alle plutselig skal rakke ned på Rema 1000...

    SvarSlett
  2. Jag skulle nog bli alldeles tokig om jag skulle stanna i bilen i tvättautomaten! Sånt får husse allt fixa själv... Kramis!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...