onsdag 15. mars 2017

Wups så hastet det...


Jeg nyter fridagen min, i dag var det like blå himmel som på Kollsjø'n, men ikke på langt nær så vindstille. Her hjemme nyttet det ikke å gå noe tur med hundene, så det ble til at jeg tok med meg Tessy og Lady ned til Tyrifjorden for å finne en forholdsvis nyutlagt cache.


Jeg gjorde en liten runde ut av det, så når cachen var plukket så valgte vi en annen vei oppigjen. Siden det var skikkelig smelting og litt vindvær der også så ble det mange flotte bilder. Isklumpene ble kastet langt inn på land av bølgene. 


Med de temperaturene som har vært i det siste og vindværet, så er det nok ikke mye snø igjen på Kollsjø'n heller tenker jeg. Jeg rakk nok ikke noe skitur der i vinter. Spørs om det blir neste vinter isteden... Men de siste årene har det knapt vært snø, så det er ikke sikkert det blir da heller.


Patran skal få bunad til konfirmasjonen sin, og jeg har ikke verdens lengste tålmodighet. Det er best å bli ferdig med ting og få de unnagjort isteden for å drøye så lenge at det skulle vært gjort i går. Svigermor er i breshen for bunaden i og med at hun skal ha bunad fra "oppidalom" der hun kommer fra. Men det varer og det varer og ingen får noe svar egentlig når de spør hvordan stå er. Jeg er ikke så nøye på å gå den smale veien, eller være i overkant høflig når det lir i stikka. Så jeg ringte og sa at nå var det vel på tide med litt prøving for å få en bunad som passet snart? Jo jo hun skulle ordne det, men fra torsdag og til mandag så mener jeg at hun hadde fått veldig lang tid til å ordne saken. I går sendte jeg en melding til henne for å høre om hun hadde fått noen dato. Det hadde hun nok ikke, for jeg fikk først svar i dag og da hastet det plutselig veldig med å få tatt noen mål. 


Det er vel ikke bare jeg som har sånn kalender som viser at mars kommer forholdsvis nære mai? Og mai har forholdsvis mange helligdager som folk flest ikke jobber? 


Heldigvis så slapp vi å dra langt opp i dalom får å ta mål, Husfliden samarbeider på tvers av fylkesgrenser så det holdt om vi troppet opp på Husfliden i Hønefoss med et referansenummer. Når jeg plukket opp Patran på skolen i ettermiddag var det bare å få dratt til nedover igjen så de skulle få målene sine. Ikke så enkelt å sy bunad etter øyemål på et bilde. Mange måter å måle på også, så de får gjøre det de som får betalt for det. Da kan en klage etterpå, gjør en det selv så kommer en jo ingen vei.


Hyggelige damer på Husfliden i Hønefoss. Det var fram med målbånd og skjema til å fylle inn målene i for å sende det over til riktig Husflid. Når vi først var nedover så ble det en snartur innom på Jysk for å kjøpe sovepute til Patran. Det er ikke så lenge en har puter før de blir forholdsvis flate. Nye puter er absolutt de beste å sove på. Når vi betalte så hadde de en spørreundersøkelse for kundene for å finne ut hvorfor vi var der å handlet. Hvorfor vi hadde valgt akkurat Jysk. Det som var tragisk var jo at de ikke hadde noe alternativ for "det er der jeg pleier å handle". Det syntes hun som sto i kassa også.


Når posten kom i dag så var det jammen henvisning til Sykehuset allerede for å ta bilde av ankelen min. Å 31. mars får jeg svar på om jeg får fjernet skruene og platen som ble operert inn i november 2008. Om de ikke fjerner den så må de i alle fall snitte opp og skru den inn igjen så jeg ikke har kul der som er svinvond når en kommer inntil den.


Med en ankel som fungerer igjen så kan en drømme om denne toppen, eller en topp ved siden av...


Jeg kommer stadig over steder der folk klager over vinteren. Uff det er kaldt, uff det er snø, uff det er glatt, uff nå er det bra med både det ene og det andre. Så kommer våren og de klager over søle og skitt, pollen og inseketene som kommer krypende fram fra vinterdvalen sin. Hoggormen som soler seg på bare flekker, Så kommer sommeren og den er ikke bra nok den heller, nei enten har det vært for mye regn eller for lite. Så er det for varmt, eller det er ikke varmt nok. Veps og bier som stikker, mygg og knott som er plagsomt pågående. Så kommer høsten, som absolutt er min favoritt, men ikke alle andres. Da blir det vått og klinete igjen, kommer kuldegradene så blir det glatt, regnet gjør alt vått og ukoselig å gå ut og så videre...


Jeg nyter hver årstid, de er jo bare tre måneder hver. Første måneden så er årstiden såvidt kommet igang, neste måned så er det skikkelig årstid og siste måneden så glir den sakte inn i neste årstid.


Hadde det ikke vært for pollen, da jeg er litt allergisk mot bjørk, hegg og furu så hadde våren også vært bra for meg. Til tross for at en får inn en spade med grus for hver gang hundene har vært ute på tur, til tross for røyting på høyt nivå.


Tror kanskje en setter mer pris på hver enkelt årstid når en liker å være ute, liker å ta bilder i naturen. For etterhvert som årstidene kommer og går så endrer naturen seg og en får hele tiden nye motiver å kipse bilder av. Forrige uke var det vinterbilder, denne uka er det bilder av snø som smelter og si som blir til vann og renner avgårde. Bare å glede seg til pollenet setter igang for fult... 

2 kommentarer:

  1. Vilket strålande väder att gå på cachetur i... Kramis!

    SvarSlett
  2. Jeg har funnet ut at det er en grunn til at vi nordmenn alltid snakker om været: det er så mye av det. De 4 årstidene gjør det fint å bo i Norge. Er så glad i variasjonen dette gir. Alle har sin sjarm (og sin bakdel). Ja og så blir vi vel stort sett aldri enig om hva som er fint vær, fin sommer osv.
    Lykke til med både sjekk av ankel og bunad.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...