fredag 31. mars 2017

Mars er på hell

Gjentakelse trenger ikke være kjedelig. Se bare på soloppgangen.


Endelig ble det fredag også, litt sigen i kveld så har skjer det ikke mye skal jeg love deg. Tror nok ikke det skal skje så veldig mye resten av helga heller. I kveld bøtter det ned liters vis med regn, så her ble det bare fyring i ovnen og sofakos. Hundene ligger og snorker til tross for at det ikke har blitt en liten tusletur engang. Tror nok de fikk dosen sin med regn før jeg kom hjem fra jobb, Til tross for at de har hus med varme i, så sitter de ved gjerdet og venter på at jeg skal komme hjem fra jobb. Siden de har god oversikt over både gårdsplass og veien som passerer fra hundegården, så er det jo bare dumt å være inne i hundehuset. Tidligere hadde de vindu i huset, men siden Mounty klarte å knuse det i fjorhøst, så ser de ikke noe ut av huset lenger. Skal se om jeg får tak i et brukt vindu så de har litt utsikt igjen. Om hunder kunne vris opp, så kunne de trengt det i ettermiddag.


2017's første vårmåned er over og april står for tur. Jeg har fått tettet mange kalenderhull i geocachingen, så jeg får satse på finvær og noen nye publiseringer så jeg får tettet noen i april. Ser det er noen åpne huller å tette der også. Verst er det i juli og november. Juli regnet det hver dag omtrent og i november la jeg ut adventskalenderen, så jeg håper på mer cachelyst i år. Jeg er ikke på det stadiet at jeg må ut. Ser det er endel som driver med dagens cache, jeg tar heller en liten skuv når jeg først er ute. Har to i Hønefoss som er igjen ennå, de er enkle å plukke når jeg har litt tid, men ikke har lyst på en langtur.


Kjøttmeisen holder stand. Leif kommer hjem fra guttetur i Malaysia i morgen ettermiddag, så jeg bør vel kanskje handle inn litt mat på formiddagen i morgen. Ikke alt jeg og Patran har koset oss med som han liker for å si det sånn. Neste uke skal jeg kjøre lønn så det blir penger før påske, da blir det nok kos. Jeg har bestilt sol og flott fotovær. Skal en liten tur over i et annet fylke for å hilse på et valpekull med engelsk springer spaniel som nærmer seg leveringsklare, så får jeg cache med hjem. Vibeke har jeg kjent i mange år, så det skal bli hyggelig å slå av en skikkelig hundeprat igjen på Kennel Millside. Hun er også glad i å ta bilder, så det blir nok en innholdsrik dag.



Det er godt det bare er en arbeidsuke igjen til påskeferien. Jeg kjenner at det skal bli skikkelig godt med en pause fra vekkeklokke og styr med både det ene og det andre. Ja for en må jo være skikkelig syk for å ha en slik liste på kommoden for ikke å glemme hva man skal i april. De hadde spart mage portokroner på å samkjøre innkallinger og samle opp litt timer så de var samme dagen. 


I dag ble lunsjen tilbrakt på Vestre Viken, Ringerike Sykehus. Jeg røntget anklen i dag som jeg brakk og satte inn fire skruer og en plate i. Den ene skruen har begynt å skru seg ut, så jeg skal prøve å få den fjernet. Da må de ta bilde for å se hvordan tilstanden til de andre skruene er også, før de kan ta et standpunkt. Først ble jeg hentet sammen med fire fem andre fra mottakelsen og plassert på en stolrekke inne i en korridor der det allerede satt tre personer. Sitt og bli. Et par damer kom ut av et rom som det sto "sluserom" på døra. Så ble tre andre hentet og forsvant inn der. Det kom en lege fra andre enden i korridoren og var en snartur innom sluserommet før han kom ut igjen og sa at nå kunne jeg gå inn. Han gikk rett over gangen og jeg trodde jeg skulle inn i dette sluserommet. Men neida der var det ikke en sjel. Vips sa var legen bak meg og sa at vi skulle på andre siden av gangen vi. Jasså ja, lettere lattermild så fulgte jeg etter han denne gangen, tok jeg av meg sko og sokk før jeg la meg på røntgenbenken. Legen forsvant inn på kontoret sitt og fjernstyrte både benk og røntgenapparat, tok noen bilder og begynte å vri hender i alle mulige retninger for å få meg til å snu foten i samme retning forhåpentligvis som det han ville jeg skulle. 


På sykehuset er det tydeligvis et stort problem at folk skal ta bilder av alt som er, for det var et stort oppslag om at det ikke gikk ann å ta bilder av leger eller andre som befant seg i nærheten, eller av noe PCskjerm med opplysninger eller bilder av røntgen og ultralyd. Det skulle da være ganske innlysende at alt ikke trenger å bli dokumentert i alle bauger og kanter. Det får da holde med en selfie.


Men når man sitter å venter i sykehusomgivelser så vandrer tankene, det gjør mine i alle fall. Ser den ene etter den andre med mer eller mindre synlige skader og skavanker. Borte i en krok sitter "a'mor" og tilbyr kjeks og kaffe. Tror nok at over 80% av tilfellene er "tragiske" og ikke "lykkelige" omstendigheter. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...