torsdag 23. mars 2017

Norges 3. eldste


Gravåsen er den tredje norske cachen som ble lagt ut. Det var viktig å markere Norge på verdenskartet og hva var vel da mer naturlig enn å grave den ned ved en vikinggrav.


Hva planen var i går vet jeg ikke helt om jeg skal si, men vi endte opp med å cache noen mil unna der vi opprinnelig hadde tenkt å gjøre en runde. Siden vi hadde planer om Bygdøy og endte i Oslo en gang tidligere, så satset vi på Drammen i går og endte opp i Svelvik.


Jeg endte opp med å se på noen "?" i Drammensområdet, og de som jeg enkelt fikk en løsning på var litt utenfor sentrum, Når en løser mysterier så leser en gjerne tidligere logger for kanskje å få et lite hint eller to. Da kom jeg over norges 3, eldste cache. En melding til Åse og gårsdagens turmål var endret. 


Været var spådd knallfint, så da la vi inn en liten lysløypetur for å så strekt litt på beina etter noen mil i bil. For geocachere er det helt normalt å kjøre 8-10 mil for å ta en liten runde i ei lysløype.


Det var noen bokser som lå i nærheten av lysløypa som vi tok en liten avstikker til. Den ene beskrivelsen viste at om vi fulgte stien videre så kom vi ned til lysløypa. Det vi ikke tenkte på med en gang var at vi kom fra lysløypa, så vi ille ikke ende i lysløypa. Etter noen hundre meter så glimtet det til og vi peilet oss inn på neste cache som var nærmest. Litt bushing må til, ingen cachetur uten bushing. 


 Ebbestadvannet ligger ca. 147 m.o.h. og er reserve drikkevannet til Svelvik kommune.


Det var overraskende mye is og snø som fortsatt lå igjen i turløypene. Men vi hadde slett ikke tenkt at hele Svelvik ligger på skyggesiden så snøsmeltingen ikke hadde blitt ferdig ennå.


Vel nede ved havet igjen startet jakten på noe spiselig, men det var ikke så enkelt på de tider av døgnet når vi ikke var særlig kjente der. Vi plukket noen bokser på veie for å se om vi dumpet bort i et gatekjøkken eller kafe.


Med trange gater og små hvite hus fikk en litt følelse av å være på Sørlandet egentlig.


De fleste cachene vi fant var enten små pippiphus eller forholdsvis store bokser under steiner som var vel utstyrt med bytteting. Alle var forholdsvis "parkandgrab" og som Åse sa, det skader aldri med en tur i fjæra!


På veien hjem hadde vi bestemt oss for å ta serien med "Biler", så der ble det brått 10 stopp på begge sider av en forholdsvis trafikkert vei. Nummereringen gikk feil vei i forhold til bonusen, så vi måtte ned igjen og forbi selve sentrum igjen. Men vi fant den da rimelig greit,


Vi dumpet innom Sønsteby, bronsealder gården er en rekonstruksjon av et langhus og en boplass fra bronsealderen (1800-500 f.kr). 


Et svanepar måtte vi gå forbi for å komme bort på en liten holme som det var en boks. 


De så seg nok om etter et passelig sted å bygge rede.


Vi drar nok tilbake for å plukke flere bokser i området, det var en Kyststi som fristet meg i alle fall. Ikke sikkert Åse sier neitakk til en tusletur i fjæra når det er litt varmere i været. Kanskje vi kan legge inn en bade stopp eller to...


Ellers så kom det nye kamera i posten i dag, levert fra Netonnet. Nikon D7100 med en bruksanvisningsbok på 355 sider! Jeg må jo ta endel bilder så jeg lærer meg å bruke det, så det kan nok hende ett og annet blinkskudd dukker opp her også... 

6 kommentarer:

 1. Gratulerer med nytt kamera!

  SvarSlett
 2. Åh! Vilken lycka att få öppna paket! Husse och jag älskar sånt men vill ha lite olika innehåll. Jag förderar när det går att äta, men han skulle nog vilja ha lite kraftigare optik till sin Nikon 5100 som han är väldigt nöjd med... Kramis!

  SvarSlett
 3. Ja det er greit med et skikkelig kamera når en er glad i å ta bilder!

  SvarSlett
 4. Gratulerer med nytt kamera! Jeg kjøpte det kameraet tidlig i høst, og er superfornøyd! Jeg er ikke noe flink til å bruke manuelle innstillinger, men det er så mange bra programmer å ta av at det blir da brukbare bilder uansett :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Det er ganske likt det forrige som jeg ødela i høst på fjelltur D5300, men det er overraskende tungt egentlig. Gleder meg til å neste tur. Har bare tatt noen prøvebilder hittil så resultatet er jeg fornøyd med så langt.

   Slett

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...