torsdag 11. juli 2019

Jomfruøya


Sånne små valper er egentlig ganske flotte når de ligger til lading. Man slipper å følge med på eventuelle lekasjer, være obs på piraja angrep, sjekke hvor man tråkker eller se etter at det ikke er noen i klem om man skal lukke døra.


En dag etter jobb fant jeg ut at vi skulle ta en snartur til Jomfruøya for å sjekke badetemperaturen. God trening for Bella med småturer i bånd og oppleve noe nytt. Viktig med sosialisering av slike små, den jobben en gjør første året er så viktig og en får det aldri tilbake om man ikke gjør det skikkelig. Unoter er noe som fester seg utrolig raskt og de er nesten umulige å bli kvitt.


Da vi kom dit var det allerede noen som badet der, men det spilte ingen rolle for Bella. Hun tasset etter Ronja ut i vannet. Stoppet litt på kanten for å drikke litt, men skjønte raskt at her var det fritt fram for å stupe ut i vannet.


Angret bitte litt på den badeturen etterpå, for nå står hun med begge frambeina i vannskåla og graver ut vannet hjemme her. Nei ikke vannskåla ute, men den som står inne. Så nå er det basseng til tider i gangen. Men hun må jo være trygg i vann om jeg skal starte med litt vanntrening med henne.


Man kan ikke få i både pose og sekk, så litt må man ofre slik at den får en anvendelig hund seinere. Når en har valp må man planlegge for alt. Jeg er kjempeglad for at jeg har bestilt meg en slik blåsesak til å tørke pelsen med.


Hadde vi vært aleine der så hadde jeg sluppet henne. Så jeg får heller finne et mer egnet sted til neste badetur.


Her begynner hun å grave "hull" i vannet, noe som hun da fortsatte med hjemme. Hun er veldig ivrig på å bruke nesa si, så jeg må vel prøve henne på spor når hun blir litt eldre.


Hun var ikke særlig lysten på å komme opp av vannet igjen. Nei der trivdes hun skikkelig godt.


Ronja trenger absolutt en klipp igjen, så det er vel bare å finne fram saksa og gjøre en innsats der.


Hun ville gjerne fortsette å leike i vannet, så hun klatret opp på ryggen min og dro i hestehalen min. Det endte opp med at jeg så ut som en druknet katt før vi kunne gå tilbake til bilen igjen.


Neste gang håper jeg på litt varmere vann så jeg kan bade sammen med henne, så får vi se om hun svømmer. Tipper hun synes det er så gøy at hun bare svømmer rett fram og ikke har noen som helst plan om å snu for å svømme tilbake til land igjen.


Hun har blitt rimelig flink til å gå i bånd, litt kveming hit og dit, men hun drar ikke og følger stort sett med når vi endrer retning. Jeg er veldig godt fornøyd med henne hittil. Her tror jeg det bare er fantasien som setter en stopper for hva vi kan få til. Tror også hun har rimelig høy arbeidskapasitet om hun blir satt på en oppgave. 

* *

Når vi kom hjem hadde hun ligget litt til lading i bilen, så da ble det full fart med Hailey.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...