lørdag 6. juli 2019

Lurven musejeger


Alle tre er veldig flinke jegere og holder musebestanden nede. Jo de tar noen fugler også, men jammen fortjener de litt desserter når de er så flinke musejegere. Det er nesten daglig at jeg ser en av dem med mus i munnen, eller ei som er død på gårdsplassen.


Jeg anskaffet meg puser, mye fordi jeg hadde bilen full for et par vintre siden. Musa satt på til jobben og hoppet ut og inn av motorrommet. Tror jammen den holdt seg i nærheten og ble med hjem igjen også. En pus holdt ikke, den må jo ha selskap. 


Jeg og Patran skulle ha hver vår, hvorfor det ble tre kan du lese om her.


De har ikke vært her mer enn ett år, men jammen har de fortjent både maten og senga si i lange baner allerede. Nå som det er sommer så er de nesten ikke inne om natta, men kommer gjerne når jeg står opp. Sjekke matskåla og kanskje sove en dubb før de stryker på dør igjen. 


Men regner det, da blir de inne og sover i timevis. Å bli våte er de ikke noe glade i noen av dem.


Blir spennende å se hvor lenge de lever i og med at de er like gamle alle sammen. Bare et par uker forskjell på dem. Ikke har jeg sett noe til andre katter her etter at de kom heller, så de holder området rensket for andre ser det ut som.


Rart den vanen de har med å leike med maten, det er ikke alltid de spiser dem. Da kommer hundene gladelig for å sjekke og rulle seg på dem. Tessy er ikke snauere annet enn at hun prøvesmaker litt innimellom også om jeg ikke er rask nok. Ikke så enkelt å ta de fra henne heller, for å grave etter musekadaver er vel ikke akkurat noen fornøyelse synes jeg.Ha en fortsatt flott helg!

5 kommentarer:

 1. Kitties do what kitties do and keeping mice out of your house is a very good thing. We love our kitties and our pups.

  Thank you for joining the Feline Friday Blog Hop.

  Have a purrfect Feline Friday and weekend. Scritches to all your babies. ♥

  SvarSlett
 2. Tessy does a great job of keeping the area clear. No wonder humans said cats could live with them can you imagine the problems of having your hard won grain being spoiled right as you go into cold winter. We have only had one cat who ate her catch regularly. Of course Ming ate everything: Mice, Rats, Rabbits, Birds and anything else that was unlucky enough to wander close by. Have a good week

  SvarSlett
 3. Such good hard working kitties.

  SvarSlett
 4. Very pretty.
  www.rsrue.blogspot.com

  SvarSlett
 5. He is a very good hunter. Flynn caught hundreds in his lifetime but only occasionally ate them. He usually gave them to Eric to eat and he never turned them down.

  SvarSlett

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...