tirsdag 30. juli 2019

Nedre Kollsjø'n


En dag i ferien var jeg og Patran på Nedre Kollsjø'n med hundene. Ja jeg er fortsatt langt bak med bilder av alt vi driver med, så det blir vel bading helt til jul kanskje? Neida, men når en har valp som vokser så må man jo ta bilder mens de er små og søte. Bella vokser jo så himla raskt og har blitt skikkelig langbeint. 


Det er viktig at valpene får være med på endel og det må jo også dokumenteres. Da blir det også mange bilder. Plutselig blir det regnvær noen dager, da er det ikke så gøy å ut med fotoapparatet, så det er kjekt å ha noen bilder å gå på.


Jeg liker meg veldig godt på Nedre Kollsjø'n, aller helst i nedre enden, men i dag ble det øvre enden, så Bella ikke skulle behøve å gå så langt. Greit å ikke være sliten før en kommer fram til vannet så en får aiert litt sammen med de store.


Kan ikke huske at bunnen var så vond å gå på med mange steiner som slett ikke var runde, så vi sto mest rolig i vannet så kunne hundene svømme litt. Vi måtte helt bort til bekken for at det skulle bli dypt nok for en svømmetur for de store.


Hailey er helt nedrøytet så hun har bare stri pels igjen over ryggen. Innimellom er det greit at det blir kaldere i været så hundene får seg skikkelig vinterpels igjen. Myke og gode å grave fingrene ned i.


Tessy er alltid på utkikk etter pinner som kommer flytende. Når Patran hjelper til med å få pinner til å komme flytende så er det ekstra stas.


Da er ikke Tessy sein om å ta tak for å berge dem på land.


Må jo le litt av Bella da hun vasset rundt og holdt seg tørr på ryggen. Blir noen pipestilker av noen bein da.


Hailey koser seg når hun får valse rundt som hun vil.


Greit å holde litt avstand, for plutselig så rister hun seg så vannet skvetter mange meter.


Blir ikke så mye avkjøling på hundene når vannet er så varmt som nå, men det hjelper på med litt aktivitet så de får ut litt energi.


Mounty la til og med på svøm, det er slett ikke hver gang han gjør det. Stort sett så er han fornøyd med å vasse rundt.


Så stolt etter å ha klatret opp helt på egenhånd.


Vi beveget oss etterhvert bort fra steinene og foretrakk litt gjørme isteden. Er ikke så dreven på å gå barbeint på alt som er lenger merker jeg. Helt greit at til og med Patran klaget litt på steinene også, så det var ikke bare meg.


Godt å ha et sted en kan reise til som en så si er garantert at det ikke er noen andre som er. Alltid fredelig ved Nedre Kollsjø'n i motsetning til Øvre Kollsjø'n som du stort sett møter en eller annen, i alle fall en bil eller to.


Måtte le litt av dem, for både Hailey og Tessy var overbevist om at denne rota var en inntrenger som burde settes på plass.


De måtte helt bort og snuse på den før de var overbevist om at den ikke leet på seg.


Etter en runde rundt rota var hun sikker på at den ble der og ikke kom etter henne.


Hare hopp


og hakk i hel


Bella er aldri langt unna Hailey.


Så får Hailey øye på den samme rota ute i vannet som den Tessy så.


Et øyeblikk var flukt løsningen på det problemet.


Men siden rota ikke kom etter, så ble hun litt nysgjerrig.


Litt avventende, men til slutt så var hun borte og snuset hun også.


Da følte hun seg så modig


Bella er ikke skeptisk til noen ting.


Her en kveld satte hun seg fast i en svær grein som Hailey hadde funnet oppe i skauen. Da rullet hun rundt og peip eller nærmere hylte, Jeg løp for å se hva som egentlig skjedde, men da var Mounty på plass før meg gitt. Han som hittil nærmest har oversett Bella, men da kom han for å ordne opp. Så han har nok tatt på seg sjefsrollen når Lady ble borte i fjor sommer. Han er ikke noen utpreget sjef, men når han brommer litt i magen, så lyster alle de andre.


Gleder meg til Bella blir større enn dem, det kan bli spennende å se reaksjonene deres da.


Bella har full fart uansett fått, så jeg håper hun beholder den til vi skal i ringen.


Det gjelder bare å dra hjem før Bella blir sliten, slik at alt bare blir en positiv opplevelse for henne.


2 kommentarer:

  1. Det är alltid lika kul att titta på alla dina fina bilder med glada, härliga hundar. Vattengympa är bra för både människor och djur :D

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...