lørdag 19. oktober 2019

Hva gjorde vi i går?


Det første en ser når en våkner er nattbordet. Mye for å få slått av vekkeklokka og egentlig bruke noen sekunder på å våkne. Nå er det så tidlig å stå opp for å komme seg på jobb, at det er mørkt ute og umulig å se hva slags vær det er. Men jeg hører om det regner, jeg kjenner om det er kuldegrader og sola må en vente på noen timer i så fall.


Etter at jeg malte soverommet mitt mørkt i fjor så merker jeg at jeg sover tyngre, men jeg har også merket en annen endring. Jeg drømmer mye mer. Drømmene er både gode og dårlige, noen er veldig rotete og henger ikke på greip. Jeg husker stort sett bruddstykker når jeg våkner, men sovner raskt igjen. Det kan hende jeg drømte like mye tidligere, men da husket jeg ikke drømmene i like stort omfang. 


Før jeg drar på jobb må jeg ha frokost. Mens jeg spiser frokost blar jeg raskt gjennom noen nettaviser på mobilen. Det tar stort sett den tiden det tar å spise to brødskiver og drikke et par glass melk. Jeg ser hvordan golvene egentlig ser ut og veit hva ettermiddagen må brukes til. Men det er vel prisen for fem hunder og tre katter og manglende husmorgen som er medfødt.


Etter en snau time sitter jeg i bilen på vei til jobb. Siden det er fredag så har jeg halv dag. Jeg har selv valgt å jobbe 90% og det gir meg en halv dag i uka som jeg bare kan nyte. Siden Patran ikke er her fra torsdag etter skolen til mandag ettermiddag, så har jeg en hel urørt helg foran meg når jeg er ferdig på jobb ved lunsj tider.


Finne pulten sin og komme igang med dagens jobb. Noen dager går det litt tråere enn andre dager. Noen dager er over iløpet av minutter, mens andre dager føles som uker. Fredager er gjerne litt tråere enn andre dager å komme gjennom. 


En tur på kjøkkenet for å lage meg en tekopp. Hjelper med litt varmt og et lite avbrekk. 


Når klokka har passert elleve er det på tide å sette fram mat og skjære brød til de som har lunsj på jobb. Det er endel av oss som har niste, jeg har niste, men ikke på fredager. Da drar jeg hjem og spiser. 


I september hadde vi rekord i produksjonen, den tredje hittil i år. Så jeg hadde ordnet kake tidligere i uka. Den var overraskende god til å være sjokoladekake. For jeg liker ikke sjokoladekake, men de skulle ha det. Sjokoladen smakte som sjokoladen du får i is med sjokoladebiter. Fyllet var vaniljekrem og jordbær. Det skulle være jordbær, men der hadde man en følelse av spille litt bingo. Det var slett ikke alle bitene som inneholdt jordbær. Kaka var i tillegg blytung, så den la seg som en god klump i magen.


Jeg hadde fått timene mine og det var på tide å sette kursen hjemover. Grå og trist dag, men det regnet ikke særlig, bare litt ruskevær innimellom. Bella trenger stadig litt aleine tid, og siden det var ferieuke på valpekurset denne uka så måtte jeg ta henne med meg en runde.


Kjersti skulle jobbe på stand på Svendsrudmoen siden arbeidsgiveren hennes er hovedsponsor til Hytteplanmila som går av stabelen i helga. Opprinnelig hadde jeg tenkt å ta med Bella for å se på at de løp, men Hr Yr hadde sagt at det kom til å bli en våt fornøyelse, så da ble det med gårsdagen. Vi parkerte et stykke lenger bort i veien, så hun fikk en tur forbi barnehagen der ungene leika ute. Alle ville kose, så det ble litt klapping gjennom gjerdet. Til slutt satte Bella seg foran meg og forventet godbit. Hun syntes hun hadde vært fryktelig flink. Jeg hadde ingen godbit i jakka, så hun fikk ingen gitt. Vi var en liten snartur inne i teltet for å hilse på Kjersti før vi dro hjem igjen.


Vel hjemme igjen var det bare å ta fram vaskebøtta og gå igang med vasking av golv. Jeg vasker bare en gang i uka, til tross for sølevær ute og fem hunder. Er det ikke reint nok for andre så får dem bare vaske. Ikke at jeg har noe renn over dørstokken min heller. Det er vel bare mamma som fyrer litt til jeg kommer fra jobb, slipper inn noen katter som kommer å klager sin nød på verandaen hennes. Pappa som skal ha vann fra hageslangen eller fikse noe som er sunt. Patran kommer hver mandag og drar på torsdag. Ja så sosialt er mitt liv. Ikke er jeg noe på besøk selv heller, så da blir hverdagen ganske forutsigbar. 


Blomstene jeg reddet inn fra verandakassene tidligere i høst røsser forholdsvis mye og trenger også en god del vann. De er enklest å vanne på kjøkkenet under krana, vurderer sterkt å sette de i kjelleren og håpe at de klarer seg uten stell fram til våren. Men om de ikke skulle klare seg så ville det være synd. De voks så mye i sommer, så jeg håper de blir veldig store til sommeren. Det er jo lov å håpe i og med at de er flerårig.


Når man holder på med noe annet er det enkelt å glemme at en burde fyre litt i ovnen. Ellers blir det kaldt når man er ferdig med det en skal gjøre. Jeg er så glad jeg har vedovn jeg kan stå å varme meg ved siden av når jeg kommer kald inn igjen fra hundeaktiviteter eller annet en har holdt på med.


Vel ferdig med alt jeg måtte gjøre så ble det en time i badekaret med ei ny bok. Det er så godt å sige ned i det varme vannet og bare kose seg. Vite at det er reint og fint, godt og varmt og at det er en helg som er bare å nyte.


Den såkalte gullrekka alle snakker om på fredagskveldene finner ikke jeg på min tv, så det er sjelden jeg setter på den på fredagene. Denne fredagskvelden er heller intet unntak, her ble det fortsettelsen på boka i sofakroken isteden.


Min spennende avslutning på fredagskvelden ble lesing på sengekanten, en times tid, før jeg la meg til å sove.


Noen dager tenker man mer enn andre dager, noen ganger må man tenke mer enn andre dager. Faktisk så er det enkelte mennesker som tenker mye mer enn andre. Jeg tenker og funderer ikke mye over ting, jeg følger magefølelsen min og dumper innom en og annen innskytelse. En innskytelse om føles veldig riktig der og da, men noen ganger så er det ikke så lurt i etterkant. Men jeg slipper å lure på hvordan det kunne gått, jeg slipper å angre på at jeg ikke prøvde, at jeg ikke gjorde en liten innsats i den retningen. I etterkant så har det vist seg at ikke alt var så lurt som det kjentes ut som, mens andre ganger har en slik innskytelse endret livet mitt til en helt annen retning.

* *

Et Foto I Timen ble det i går, flere som har vært med på dette i dag finner du HER. Om du har fulgt meg en stund er ikke dette noe nytt innslag på bloggen. Tidligere dager kan du se HER, hele 19 ganger har jeg vært med på dette tidligere. Det er stort sett den samme faste gjengen som har noe å bidra med hver måned, noen er litt mer aktive enn andre. 

3 kommentarer:

  1. Gillar inte chokladkaka? Hur kan man inte gilla chokladkaka!?!? :-)

    SvarSlett
  2. Vad trevligt få sluta jobbet efter bara en halv dag på fredagen. Blev mycket bokläsande där denna fredag. Krypa ner i ett varmt bad var det länge sedan jag gjorde fast jag har ett.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...