onsdag 20. juli 2022

Endelig innhøsting

piggsvin

Jeg har litt sans for slike hagenisser, så jeg har kjøpt et par hvert år. Nå begynner jeg å få noen. Ja ikke akkurat hagenisser, men figurer med og uten solcelle lys. Når jeg skulle ta bilder til dette hageinnlegget så var både Lurven og Oliver velvillige til å posere, så de bildene får komme på fredag da det er Feline Friday

klematris

Endelig har den nye klematrisen min funnet ut at den skulle blomstre. Men den må ha tatt til seg farge fra jorda her, eller blitt solgt med feil mekelapp. Den skulle vært hvit, men det er bare baksiden av bladene. Stilig med slike sjaterte blader da, så jeg er fornøyd med kjøpet.

klematris

Knoppene varer lenge før de finner ut at de skal slå ut i blomst. Den har strukket seg et godt stykke på noen få måneder, Den var ganske liten når jeg plantet den ved hundegården.

klemaatris

Det er et vell av knopper som ikke har sprunget ut ennå, så denne blir fin framover.

keiserlys

Keierlysene er i full blomst nå og bedet mitt er ganske langt. Jeg tenkte på det når jeg var ferdig med å ta bilder, at jeg burde ha tatt bilde fra veien, så en fikk sett hvor fint dette bedet er.

peon

Den tredje type peonen min har tett blomst og blomstrer i godt over ei uke, nesten to før den begynner å bli litt slapp i bladene.

peon

De gjør seg bra mellom keiserlysene. De sto etterhverandre når jeg laget bedet, men de har spredt seg litt opp gjennom årene.

keiserlys

Til høsten må jeg toppe granhekken min, det er ikke pent når den blir for høy.

keiserlys

Om jeg ikke hadde klippet plenen så hadde jeg vel fått slike blomster rundt hele huset.

hage

Denne kom seg veldig fra i fjor da den var full av brennesle. På med langarmet genser og hansker i fjor sommer og jammen ser det ut til at det nesten ikke er noen som har klart seg i år. Enda brennesle slett ikke er de enkleste å bli kvitt.

klematris

Klemtrisen som blomstret tidlig i sommer, pynter ennå opp med "dottene" sine.

hekk

Bærene har begynt å komme på buska.

hage

Men de er ennå veldig lyse i fargen. 

drivhus

En titt inn døra til drivhuset mitt. Helt til høyre er det gressløk og dill, men salaten har virkelig tatt over mye av plassen. Det er begrenset hvor mye salat en klarer å spise opp. Bak salaten er det sukkererter. I hjørnet er det tomatplanter og ei slangeagurkplante.

drivhus

Innerst er det tre drueplanter, den fra i fjor når snart helt i taket. I hjørnet til venstre står sitrontreet mitt. før det er jordbær resten av venstresiden. Jeg har noen agurkurtblomster for å trekke insekter inn i drivhuset. Ingen av tomatplantene har satt kart ennå, men det er mengder med blomster. Jeg har kjøpt egen tomatgjødsel som de får annenhver kveld nå.

drivhus

Jeg har spist jordbær lenge, og det kommer ennå nye blomster på plantene.

slangeagurk

Jeg tok inn to agurker for noen dager siden og nå er det snart et par til som er klare for innhøsting.

slangeagurk

Denne har hatt litt dårlig plass og harr brått endret retning.

jordbær

Jordbær med vaniljesaus passer vel ikke helt med sunn mat, men utrolig godt er det i alle fall.

jordbær

Kart som begynner å skifte farge.

jordbær

Blomster som snart blir kart.

sukkererter

Sukkerertene kommer i rikt monn. I går ble det et par håndfuller til middag og noen til mamma og pappa.

sukkererter

 Bare å nyte egendyrket

7 kommentarer:

 1. Beautiful flowers. Wow.

  Growing your own food is the very best of food. Sharing it is even better.

  Thank you for joining the Wordless Wednesday Blog Hop.

  Have a fabulous Wordless Wednesday, Lillian. Scritches to the furbabes. ♥

  SvarSlett
 2. Det är egentligen så vackert med gula blommor de lyser av sig din Praktlysing är så fin.Dina hängande trädgårdsfigurer är otroligt söta.Så fina ärtskidor även jag har dem men jag har inte fått särskilt många synd nog för de är ju så goda.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
 3. Your garden area looks wonderful and we always enjoy seeing gnomes!

  SvarSlett
 4. Oh my- you have such a green thumb! Happy flowers and yummy treats!

  SvarSlett
 5. Så mye fint du har fått dyrket frem. Klematisen din så flott ut selv om den sikkert var feilmerket. Spennende mønster på den.

  SvarSlett
 6. Your flowers and home grown fruit and veg are all looking good. My strawberries have finished now, but I am still waiting for the tomatoes to ripen. Not long hopefully.

  SvarSlett
 7. Hej Lillian!
  Din klematis är riktigt vacker trots att den inte var rätt färg. Det växer fint i ditt växthus, både sallad och gurka är riktigt stora och fina. Har inte tittat hur det ser ut med mina sockerärter, får se om det finns något att skörda. Idag har vi väldigt varmt, imorgon blir det svalare, det skall bli skönt.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlett

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...