tirsdag 26. juli 2022

Ringblomstsalve

ringblomstsalve

Under første verdenskrig oppdaget naturleger at en oppløsning med ringblomster hadde en merkelig helende evne på skader der vevet holdt på "å råtne". Oppløsningen viste seg spesielt effektiv for flerrer, opprevne og pussbefengte sår. Siden ringblomsten både er antiseptisk og sårhelende, er den et fint førstehjelpsmiddel både ved større sår og skader, og ved mindre plager som sprukne lepper og skrubbsår. Man kan bruke urten i form av uttrekk, salve eller tinktur, eller ganske enkelt ved å legge knuste blomster på de aktuelle områdene. De sammentrekkende egenskapene vil kunne stoppe blødninger og gi rask heling, og dempe betennelser og hevelser. 

Ringblomst kan i tillegg til å brukes på ulike typer sår, som forkjølelsessår, liggesår, brannsår og solbrenthet, også anvendes på frostknuter, hemoroider, åreknuter, eksem, kviser, spedbarnsutslett og insektstikk. Hvis man ikke har ringblomstsalve for hånden, kan man benytte friskpresset saft av planten som gnis på de aktuelle områdene, eller knuse friske blomster og blad og bruke dem til omslag. Det har ofte en forbausende god effekt, selv på hardnakkede, langvarige tilfeller. Saften fra stilken har ord på seg for å kunne fjerne vorter, liktorner og hard hud under føttene. 

Som et munnhygienemiddel kan ringblomster brukes til gurgling og utskyllinger ved tannkjøttbetennelser og betente slimhinner. Ringblomstsalve fremskynder legingen ved å stimulere nydannelsen av vev, og vil gjennom sine bakteriedrepende egenskaper mot stafylokokker og streptokokker kunne redusere risikoen for betennelser. Salven stimulerer dessuten blodsirkulasjonen i huden, som blir smidig og derfor mer motstandsdyktig mot mekaniske og kjemiske irritasjoner.

ringblomstsalve

Ringblomstsalve - oppskrift
1 dl kronblader fra ringblomst
2,5 dl olivenolje extra virgin
1 plate bivoks = 50g 
2 ss E-vitamin-olje (Helsekost-butikk)


4 kommentarer:

  1. Så flott oppskrift! Hvor kjøper du bivoks?

    SvarSlett
  2. Ringblomman verkar kunna bota det mesta, eller i alla fall väldigt mycket. Tänk vad mycket det finns i växtvärlden som kan användas mot olika krämpor.

    SvarSlett
  3. That's very interesting and pretty amazing too!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...