mandag 25. juli 2022

Skautur

blåbær cocker spaniel

 Det er ikke så ofte det blir noe bilder av Ronja lenger. Hun er blitt fryktelig dårlig til å sitte stille. Hun som var dronninga av poseringer så si, men nå er det sekunder om å gjøre. Ikke er hun så rask til beins lenger heller. Men man skal vel merke litt at hun har passert ti år. 

cocker spaniel

Hun peser og kaver seg opp for det minste lille ting. Det trenger ikke å skje noe engang, det er nok at hun tror at det kanskje kan komme til å skje ett eller annet om en stund.

cocker spaniel

Det kommer til å bli merkbart når hun ikke er mer. Hun gjør jammen mye ut av seg til å være så liten.

røsslyng

Om man befinner seg på bunnen så må man sikte mot toppen. Jeg er mye på tur oppe i havna på ettermiddagen, da kan hundene løpe løse og jeg kan knipse bilder. Eller en tur i elva, men da blir en like varm igjen før jeg er oppe ved huset igjen. 12 arbeidsdager nå så skal jeg ha to uker ferie. Kjenner at jeg ser litt fram til det allerede nå.

røsslyng

Jeg har nemlig skaffet meg ei hytte for base noen netter. Det er i et område jeg bare har reist forbi for mange år siden. Nærmere 30 tror jeg, så da må en sjekke kartet for å finne seg noen turer en har tenkt å gjennomføre. I og med at det er fjellet så får jeg vel pakke alt fra bikini til ullgenser. Bedre å ha med seg for mye enn for lite.


Ferien har flere dager, så jeg har fått noen flere turtips med utgangspunkt her. Så nå er det bare å håpe på at Hr Yr også spiller på lag de to ukene. Kipt å ha jobbet hele juli og halve august og finne ut at det skal bøtte ned når jeg endelig har noen uker ferie til.

humle

I slutten av august skal jeg til Nesbyen på Kjerringtorget. Kjerringtorget er et torg på Nesbyen hvor kvinner får selge egenproduserte varer. Kjerringtorget er et årlig arrangement som går av stabelen siste helga i august. En gjeng frivillige voksne jenter i Kjerringrådet er arrangører. 175 boder med ca. 250 glade kjerringer har de siste årene fylt sentrum i Nesbyen som selger egenproduserte varer på Kjerringtorget. Her kan du kjøpe saft, ost, vafler, sveler, honning, rømmegrøt, lefser, rømmebrød, fløtekarameller med mer. Kjerringer selger rosemalte ting, strikkeplagg, vevde produkter, glass, såpe, tovede produkter, quiltede saker, broderier, hatter, luer, dukkeklær med mer.

røsslyng

Jeg har aldri vært der tidligere, så det skal bli litt spennende å se hva det er for noe. Det ble ikke noe tur på Hallingmarken eller Goldagan i år, så da kan jeg jo prøve å få med meg dette. Men det er jo utrolig mye annet som skjer denne helga her også. Men med for lange avstander mellom så en ikke får med seg to arrangementer samme dagen, så må man velge da.

sommerfugl tistil

Ellers er det forholdsvis makelig når det er varmt og regnbyger, jeg gidder ikke legge ut på lantur da. Utover kveldene er det fortsatt verandakos som gjelder. Tix og Anne stakk innom en kveld forrige uke. Tix trenger å få litt impulser fra andre raser. Hailey er overraskende begeistret for han og inviterer til leik. Bella er alltid klar for leik. 

sommerfugl titil

Nå er det så tørt oppe i havna at det ikke renner noe i bekken lenger, Bare en litt fuktig dam som hundene kan drikke litt av, men det er begrenset hvor lenge det er der. Det er lenge siden den har vært helt tørr, så har en lyst til å gå på oppdagelsesferder i elveløp så nærmer det seg en fin tid nå. Jeg ser det begynner å bli rimelig lite vann i elva også. 

sommerfugl tistil

Lita var hjemme en tur i helga på perm, så da ble det kos med god mat og skravling. Jeg synes det var godt da ungene flyttet ut, men det er godt når de kommer på besøk igjen også. Alt til sin tid. 

blåklokke

På fredag vasket jeg kontoret mitt og ryddet vekk alt gammelt ræl fra 5-6 år tilbake som jeg ikke jobber med lenger engang. Brukte Ajax å vaske med, så nå lukter det reint isteden for det middelet renholderne bruker. Det lukter ikke veldig friskt og godt, men der er sikkert veldig billig i forhold. Måtte jo ommøblere litt også, så nå har jeg ikke vinduet fult av blomster lenger. Da er det ikke så mye å rydde bort når de kommer for å pusse vinduer til våren igjen.

blåklokke

Det har vært så varmt og lummert, særlig på kveldene og nettene. Natt til fredag lå jeg med åpen verandadør og soveromsvindu hele natta. Godt med gjennomtrekk. Var litt spent på om hundene lå på verandaen hele natta eller om de tok seg en runde. Hailey var ikke sein om å hoppe opp i senga mi, da hun skjønte at jeg skulle ha åpen dør om natta. Ja hun fikk bare ligge, for hun hadde helt sikkert hoppet opp igjen når jeg hadde sovnet. Hun ligger helt rolig hele natta, så det er ikke noe problem å dele seng med henne. 

prestekrgage

Fredag kveld var det så kaldt at jeg gikk inn fra verandaen og lukket verandadøra til og med. Midt i juli og en må ligge uten sengetøy den ene natta og natta etter har en mest lyst til å ta på seg ullgenser og fyre i ovnen. Litt temperatursvingninger i løpet av 24 timer. Men det er jo denne Fruntimmersveckan, og da skal det liksom være dårlig vær. Før en får sukk for seg så er det høsten.

titilltunge

Best å nyte blomstene før de visner og frosten kommer.

pretekrage

Lørdag kom det nye tastaturet jeg bestilte meg på nettet. Tastaturet på pc'n har noen bokstaver som ikke virket før etter 8 gangen de ble trykket på... kanskje, så fikk jeg låne ett trådløst tastatur av Merethe, men det hadde ikke mus. Var å hentet det og blir nok litt uvant med mus på høyre siden av tastaturet.

pretekrage

På søndag ble det avtalt en tur innover i Vidalen og ned Sandvasselva med Wenche Lill og Bjørn Øyvind. Sekken pakket med niste og drikke. De bildene får du en annen dag, dette var bere en liten teaser.


Lørdag gikk det faktisk ann å nyte verandalivet på kvelden igjen. .

blåbær

Kenneth og Ingrid hadde vært til skogs og plukket 7 liter blåbær i helga, så da har de nok blåbærsyltetøy i vinter tipper jeg. Jeg klarer meg med den blåbæra jeg plukker når jeg går forbi og putter i munnen.

tistil

Myrtistel var en av de plantene som i tidligere tider ble brukt som snømål. Plantene ved sin høyde om sommeren (noen steder ved St.Hans) skulle vise hvor høyt snøen ville komme til å ligge kommende vinter.


Du får nyte resten av mandagen, det skal jeg...

blåklokke


10 kommentarer:

 1. Du verkar ha en väldigt kul och fin semester framför dig och nu håller jag tummarna för att vädret samarbetar och blir bra :D Fina Ronja, roligt att få se henne ibland på bild.

  SvarSlett
 2. You took some beautiful photos and you have a nice dog, our Sheltie is over ten now an might be eleven and still chases birds in the garden

  SvarSlett
 3. What lovely flowers - those thistles are crazy big!!

  SvarSlett
 4. Those flowers are sure very pretty and sweet Ronja looks like a real sweetheart.

  SvarSlett
 5. Lovely pics of your dog. The flowers and butterfly images are lovely too.

  SvarSlett
 6. Your photos are stunning, Lillian.
  I especially love those shots of Ronja.

  SvarSlett
 7. Håper du og Hr.Yr og ikke minst det været det faktisk blir, blir enige når du er i gang med ferien. Gleder meg til å lese om turene dine.

  SvarSlett
 8. Ronja is adorable and look at all those lovely flowers! Spectacular!

  SvarSlett
 9. Lovely photos, all! And your dog looks like a sweetie.
  Thanks for sharing at https://image-in-ing.blogspot.com/2022/07/satellite-park-at-duke-arts-annex.html

  SvarSlett
 10. Oh thanks so much for visiting me at Pictorial Tuesday and linking. Blessings for the fur baby. So pretty. My pupper is now 11. Still goes a mile a minute when wants to but sleeps more now and doesn't play with toys anymore. Love, love the photos you shared. The vacation trip sounds like an adventure. I've never gone up in the mountains to stay. Enjoyed reading. Have a happy week.

  SvarSlett

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...