torsdag 28. juli 2022

Klutestrikking

klutestrikking

Kluter strikkes i bomullsgarn. 
Kluter er egentlig et supert strikketøy. Noen positive sider ved å strikke en klut. Det er egentlig ganske gøy å strikke dem, det går fort, det er et lett strikketøy å ta med i veska, de blir både fine og funksjonelle, det er fint å ha noen liggende til gaver, de er gode å vaske med, det kan bli både kjøkkenklut, stueklut, badklut, støvklut, menneskeklut eller annen klut, det er lett å strikke dem og ingen trenger å bli like. Var det de fristet med når jeg sjekket ut denne boka på nettet i vinter.

kluter

Som du skjønner så tok det en stund fra jeg kjøpte boka til jeg kjøpte bomullsgarn og prøvde meg på min første klut. Der skjønte jeg ikke mye av oppskriften på den jeg kunne tenke meg å få til. Ja en kan jo ikke begynne med en enkel fram og tilbake klut. Jeg tok en tur til Merethe for å få en kjapp innføring i noen teknikker. Hun startet opp og stjerna tok form og det så slett ikke vanskelig ut.

kluter

Når det gjelder sugeevnen, er nok typen garn langt viktigere enn strukturen. Det er viktig å ikke bruke blanke, glatte, merceriserte garn. De tar ikke opp så mye fuktighet, og vil bare dra vannet utover. Når det kommer til at kluten skal tørke opp etter bruk (for å unngå at det utvikler seg bakterier), kan det være en fordel at strukturen er løs og luftig, ikke for tett og ikke for tykk. Fletter og falske fletter og diverse versjoner av mønsterstruktur kan nok bli litt tykt, og dermed tørke saktere. Ja ha tenkte jeg da må det være ideelt med en slik stjerneklut, tynn og noen luftehuller i mønsteret. 

klutestrikking

Når oppskrifta er så detaljert at det står hva du skal gjøre hver enkelt rad. Fancy bjørkepinner hadde jeg kjøpt, for alle mine metallpiner hadde nok blitt sittet på, eller presset ned et sted det egentlig ikke var plass, så rette måtte nok skikkelig godvilje til for å si at de var. Men jeg klarte ikke å strikke javnt, det husket jeg jo at jeg ikke fikk til sist jeg prøvde av tynt bomullsgarn også... Når jeg fant ut at jeg hadde strikket med oppleggsenden av garnet i tillegg. Ja da kom Leiamannen i hele sin størrelse og tyngde. Lurer på om Merethe vil ha en eske med assorterte farger i bomull? Ja for jeg kjøpte jo ikke ett nøste eller to, nei jeg kjøpte en pose med 20 forskjellige farger. BILLIG med slikt posesalg serru...3 kommentarer:

  1. Det er veldig gøy å strikke både grytekluter og kluter. Deg finnes så mange fine farger i bomullsgarn, at der kan alle finne en farge de liker.

    SvarSlett
  2. Det är lätt att tappa lusten när det inte blir bra första försöket men kanske blir det bättre resultat om du försöker några gånger till. Kanske behöver det inte bli helt perfekt heller :D

    SvarSlett
  3. Good for you. We admire that talent and we have none of it here.

    SvarSlett

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...