torsdag 14. juli 2022

Jeg nyter livet på landet

pusekatt kattepus pus katt

Lurven har tatt seg sommerferie og nyter solsenga i skyggen på verandaen. Han er den eneste av kattene som ikke har tatt seg noe lenger tur enn over natta. Han må liksom holde fortet mens de andre kan være borte både to og tre døgn i strekk. 

humle

Det er mer enn en gang det har slått meg at jeg er heldig som bor på landet. Jeg tror rett og slett ikke at jeg hadde taklet bylivet mer enn ei helg. Jeg skjønner ikke de som kjøper seg storbyweekend for å kose seg. 

humle

Jeg nyter at jeg kan gå ut på plenen fra verandaen uten sko og høre insektene summe i blomstene.

humle

Det er litt jobb også, jeg må slå min egen plen. Kommunens parkavdeling kommer ikke å slår den eller luker blomsterbed for den saks skyld. Men jeg kan dyrke mine egne grønsaker uten sprøytemidler.

humle

Jeg kan legge meg ned i graset og se på humlene samle sammen nektar og ta med seg til bolet sitt.

elgokse

På kvelden kommer elgen tuslende og gumler i seg havreåkeren 

elgokse

Jeg vet ikke hvor raskt elghorn vokser, om dette er de samme elgen som var der for noen uker siden. Her står han å følger med på Lurven som går på veien nedover bakken.


Synd det var så skumrint da jeg fikk øye på dem. ja for det var brått tre stykker med horn der. Dette er jeg ikke sikker på hva er, for størrelsesmessig så var det mellom hjorten og elgen. Om jeg ikke hadde visst bedre så hadde jeg tippet på reinsdyr, men det er lite sannsynlig.

elg hjort

Hjorten gikk side om side med elgoksen. Det er heller ikke helt vanlig tror jeg, jeg har ikke sett de så tett tidligere. De har vært på jordet samtidig, men ikke så nære. Det er gjerne 20-30 meters avstand i det minste.

hjort

Hjorten hadde vært der tidligere på kvelden også, men da gikk han igjen. Det var derfor jeg fulgte litt med på toppen av jordet der. Elgen, rådyr og hjort har stort sett tatt seg en liten på på kveldene. Jeg synes det er trivelig med så store dyr som våger seg nære husene og ikke bryr seg om ei bikkje eller to bjeffer på gårdsplassen. 

hjort

Kanskje jeg skulle laget meg et kamuflert fototelt så jeg kunne fått bedre bilder av dem.

elg

Jeg har ikke sett rådyret siden i vinter, da var de tre fire stykker her. Nå er det bare en bukk som kommer innimellom. 

leonberger

Enn så lenge så nyter jeg sommeren og legger vidløftige planer for to uker ferie i august.7 kommentarer:

 1. I agree, the country side is wonderful to live in when you are young. I had to move into the city center because it was too much physical work outside. But I am very lucky I also have a wonderful view not on elks and such, but foxes, hedghogs, bats and of course cats which cross the huge lawn behind the building and only trees and bushes are growing there. I can't see the neighbor houses. You wouldn't believe that it is the city center !

  SvarSlett
 2. I'm not a city dweller and love the country life too. So beautiful.

  Have a fabulous Thankful Thursday, Lillian. Scritches to the furbabes. ♥

  SvarSlett
 3. Thank you for commenting on my blog. Where I lived before, at 3000 feet in N. California, we saw deer several times a week. Looked at all the cows you captured in your next post. Miss seeing cattle on our way to the grocery store! Now I am in awe of the longhorn cows here in T!

  SvarSlett
 4. Such a wonderful area you live in, it's beautiful. I wish we lived in the country, we did when we moved here but the city caught up with us. bhhhh

  SvarSlett
 5. Jag gillar också att bo på landet och ha naturen alldeles inpå men som det är nu är det lite mer bebodda trakter jag har behov av. Jag har ändå nära till naturen :D Vad underbart att kunna sitta på verandan och se diverse stora djur. Älgar får gärna hålla sig lite på avstånd men rådjur och hjortar skulle jag gärna ha nära.

  SvarSlett
 6. Very beautiful photos! Thank you!
  Have a fine week!

  SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...