mandag 18. juli 2022

Berätta om ett ljus…

geiterams solnedgang

Motivasjonen og humøret på topp. Vi ser på den lyse siden av livet og gjør en innsats helt fra innerst i hjerterota... men det er jo mandag, kanskje jeg heller skulle vente til tirsdag?

geiterams

Nå er det mandag igjen og bare snøtt fire uker til jeg har ferie. I mellomtiden er det bare å nyte sommeren. Aktiviteten har tatt seg opp og planene er blitt litt mer konkrete.

geiterams humle

Når det er sommer så blomstrer geiteramsen og jeg kom over et blogginnlegg der man kunne lage saft av denne blomsten. Smaker visst som rips og bringebær. Ulempen er at det er 14 desiliter sukker til 2 liter vann.  Med mine planer om kilo ned når ferien er slutt, så er det bare å droppe planen om å prøve denne safta. 

geiterams humle

Denne uka er det mange som går ut i ferie, så potensielt kan det bli tre travle uker framover. Men det går seg sikkert til. Jeg trøster meg med at det er mange andre som også har ferie rundt om i andre bedrifter.

humle geiterams

Livet i drivhuset går sin gang. Kommer nok noen bilder derfra også i løpet av denne uka regner jeg med. Da har mye blitt innhøstingsklart håper jeg. Når jeg var på butikken etter jobb på fredag så handlet jeg inn mye sunt og godt, men litt vaniljesaus må man ha på det forskjellige. Man må unne seg litt om man skal komme i havn i uka. Jeg glemte knekkebrød, så det får jeg kjøpe etter jobb i dag. 

geiterams humle

Men siden det er mandag i dag så må det vel bli noen ting jeg er glad for. "Sara Madelein kör en bloggutmaning i juli. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om"  Hmm hva setter jeg pris på i dag da, for å unngå oppramsing fra hva jeg var glad for sist mandag... For det en setter pris på og som gjør en glad, det er jo på en måte et lys i tilværelsen.

geiterams humle

Jeg er frisk, har jo fortsatt bil, hus og jobb. Det er jo ingen selvfølge i disse dager. Resten er vel egentlig bare luksusen? 

geiterams humler

På torsdag bestemte jeg meg for å jobbe litt systematisk for å nå målet mitt med 9 kilo ned til jeg er ferdig med ferien min i slutte av august. Litt hårete mål, men jeg kommer da et stykke på vei håper jeg. Jeg må bare finne igjen klokka mi så jeg får litt dokumentasjon på dette her. 

blåklokke

 Finne somerblomster på tur i skauen om sommeren, det må være et lys i tilværelsen... Ha en flott mandag alle sammen. Bare å nyte sommeren når den er her, snart er det høst.







6 kommentarer:

  1. A beautiful walk with beautiful flowers. I'd love to walk with you.

    Thank you for joining the Awww Mondays Blog Hop.

    Have a fabulous Awww Monday and week, Lillian. Scritches to the furbabes. ♥

    SvarSlett
  2. Nature's beauty captured so divinely ~ lovely walking with you with your photos ~ Xo

    Wishing you good health, laughter and love in your days,

    A ShutterBug Explores,
    aka (A Creative Harbor)

    SvarSlett
  3. You are very wise. The flowers are very, very pretty, I love purple!

    SvarSlett
  4. I enjoyed this lovely walk with you, Lillian.
    I loved your beautiful photos.

    SvarSlett
  5. Such beautiful photos! Lovely scenes, and great captures of the bees!
    Thank you for sharing at http://image-in-ing.blogspot.com/2022/07/milkweed-visitors.html

    SvarSlett
  6. Jag har hört att man kan göra saft på mjölkört eller rallarros (de vanligaste namnen på den här i Sverige) men jag har aldrig testat. Det lär jag inte göra heller om det ska vara så mycket socker.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...