onsdag 8. mars 2023

Sol i sinnet

 pus katt kattepus pusekatt

Det er vår, sier dem. Sola varmer så godt, sier dem. Jo da, sola varmer litt, men noen vårfølelse kan jeg ikke si jeg har. Når jeg drar på jobb om morgenen så har gradestokken krypet så langt ned i kvikksølvet sitt at det knapt strekker seg over 25 kuldegrader. 

pus katt kattepus pusekatt

Det er snart påske, sier dem. Og når påsken er her, da er det vår sier dem. Det er snøtt fire uker til påske, så da har jeg altså fire uker på å dyrke vårfølelsen før den skal blomstre. Men det er jo ikke så lenge siden at det lå snø i mai... 

pus katt kattepus pusekatt

Men jeg er vel som kattene, godt fornøyd med den sola som er og den nytes ute. Det er hardt nok å sitte på jobb om dagen og titte ut på solskinnet. Man skulle hatt fri når det var fint vær, så kunne man gjort en innsats for arbeidsgiver i dårlig vær. Hadde nok blitt mye som hadde blitt betegnet som bra vær da, er jeg redd.

pus katt kattepus pusekatt

Daisy er fremdeles ikke overbevist om at våren har kommet. Det er verandaen i noen minutter, før hun vil inn igjen. Hun stikker ikke snuta ut i sola engang, så hun får ikke kjent varmen. På dagtid er det rundt 0 eller litt kaldere, så det er godt turvær på ettermiddagen. 

pus katt kattepus pusekatt

Jeg har meldt meg opp på noen skrittutfordringer på Garmin, så det er bare å henge i strikken og huske å få på seg klokka når man er ute på tur. Jeg har jo en tendens til å gå all inn når jeg er med på noe. Sånne halvveise saker det er liksom ikke noe for meg.

pus katt kattepus pusekatt

Oliver vaser rundt og fanger fluer som har våknet etter vinterdvalen. Balansen er det ikke noe i veien med, så det er bare å holde lav profil for fluene. 

pus katt kattepus pusekatt

Lurven klarer seg med å nyte sola. Han er en liten runde i uthuset for å sjekke musebestanden, ellers er det mye solslikking som gjelder. Han nyter virkelig sola. Han er egentlig ganske lat, for på kveldene ligger han i sofaen eller på fanget mitt for å bli klappet og klødd.

pus katt kattepus pusekatt

Når det blåser litt så leer kvistene på seg og Oliver er i fult kampmodus med en gang.

pus katt kattepus pusekatt

Når man spiser fluer man har fanget, så oppdager han at han har blitt fryktelig skitten iløpet av jakta.

pus katt kattepus pusekatt

Da må det vaskes!

pus katt kattepus pusekatt

Lurven bruker også mye tid til vasking om han ikke sover. Utrolig reinslige dyr disse kattene.

pus katt kattepus pusekatt

Jeg skulle ut på tur med hundene, så da trenger jeg ikke spørre om han skal være med engang. Det er rart, han er den eneste som blir med på tur. Tror det bare er en eneste gang når de var ganske små, at alle tre ble med på en runde i havna. Denne dagen hadde jeg tenkt å bare følge sporene til lastbæreren, så da kunne han følge etter. Det er verre når jeg har avtalt å gå tur med noen hjemmefra.





6 kommentarer:

  1. Så fine bilder av kattene dine. Ja, det blir en sen vår i år kan en fastslå allerede nå. Ikke noe tegn på varme fremover på lenge enda. Så vi får nyte sola som er fin å se på gjennom vinduet. -25? Huff så kaldt det er hos deg da!

    SvarSlett
  2. I don't see any spring here either. Rain, rain and more rain.

    Your kitties are most adorable. They are indeed clean and very smart. Great family members.

    Thank you for joining the Wordless Wednesday Blog Hop.

    Have a fabulous Wordless Wednesday, Lillian. Scritches to the furbabes. ♥

    SvarSlett
  3. Such neat pictures of your cats enjoying the sunshine.

    SvarSlett
  4. Här är det ingen som säger att det är vår och nu är det både nysnö och kyla på plats :D Men jag vet att många söderut väntar och längtar och vårvärmen kommer nog snart där nere igen. När solen börjar värma är det skönt för både människor och djur och då vill man helst bara vara ute och njuta. Kul att få se fina bilder på katterna :D

    SvarSlett
  5. Oliver! It is lovely to see him again, and Lurven too of course.

    SvarSlett
  6. Those kitties sure look happy to have the sun shining on them. We have flies out and about here too and ants, pesky ants already.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...