torsdag 9. mars 2023

Selskap på tur

 home sweet home

Ja det er bare å smøre seg med tålmodighet når det gjelder å starte opp ute i hagen. Det positive er at det er en stund til jeg må klippe plenen. De fleste tror det blir sein vår i år. Jeg tror våren kommer med påsken, gjør den ikke alltid det da? Men tidsfordriv til snøen forsvinner, det er ikke det største problemet. Problemet er heller å få tid til alt som man har lyst til å gjøre.

snøklump

Det verste er, ja om man kan kalle det det, at kalenderen begynner å fylle seg opp framover. Jeg gleder meg til aktive dager og mye å se fram til. Jeg kunne laget ei lang liste over alt jeg skal, men for deg er det mer spennende å få se det her etter hvert som jeg har gjennomført ting.

leonberger golden retriever

En ettermiddag ble det ikke tur langs veien, men vi tråkket litt rundt i sporene etter lastbæreren. Mye for at Oliver hadde store planer om å være med på turen vår. Annet argument var at jeg ikke hadde særlig lyst til å gå langs veien. Noen flere dyrespor har vi ikke sett etter elg og rådyr, så da kan nå hundene tusle rundt uten bånd. 

leonberger golden retriever

De er ganske samkjørte på det som skal sjekkes ut.

istapper

Det eneste som minner om våren er istappene bak huset. Snøen på taket har smeltet og dryppet fra takrenna og ned i blomsterkjerret på hjørne av huset.

golden retriever

Når det nærmer seg solnedgang så blir skyggene lange og gløden i bildene blir gyllen.

golden retriever

Det er dårlig bæring i snøen. Det merket vi når vi var på skitur også. Det var ikke godt å gå utenfor der det var kjørt spor. 

golden retriever leonberger

Hailey og Bella fant raskt ut at det lønte seg å holde seg i hjulsporene om de skulle gå noen steder.

pus katt

Oliver hadde det betraktelig bedre når han skulle farte etter oss oppover jordet. Han gikk nesten helt oppå snøen, men det var tungt nok for han også i lengden.

pus katt

Oliver holder seg klokelig litt på avstand, for Bella er ikke helt sikker annet enn at hun gjerne vil få dem til å løpe. Men om de ikke løper så kommer hun med labben og moser dem litt. 

leonberger golden retriever

Vi rakk skaukanten før sola forsvant bak åsen. Det gikk forholdsvis greit å komme seg fram der det var hogget, for kvisten lå som et teppe man kunne ta seg fram på. 

leonberger golden retriever

De er fine disse jentene mine synes jeg. Gleder meg til overnattingstur med dem når temperaturen stiger litt. Om jeg bare får gjennomført halvparten av det jeg har lyst til i år så blir jeg glad.

leonberger

Bella begynner å bli grå i barten allerede, hun er jo ikke så gammel ennå. Brått fire år i mai... så egentlig går tiden fryktelig fort.

pus katt

Oliver er fremdeles i nærheten og det virker som han storkoser seg i sola han også. Kan nok virke som han er litt mer avhengig av hundene enn det han vil innrømme.

katt pus

Jeg hadde håpet at Oliver hadde klatret litt mer i buskene enn han gjorde. Tidligere så har han vært opp og ned i de fleste trærne vi går forbi. Så lenge han klarer å holde følge når vi går.

pus katt

Vi fortsatte oppover scooterløypa som var laget når de leitet etter feilen på strømnettet når den var borte tidligere i vinter.

pus katt kos

Når Oliver begynner å bli litt sliten, da kommer han for å få kos. Aller helst vil han bli bært litt. Sitte på armen og kose har han tid til da.

harespor

Heleneharefrøken hadde satt merker etter seg. Det er mye hare i det området og på sommeren er det ofte å se hareunger der om man går tur.

revespor

Ikke lange veien unna, så hadde mikkel rev tatt seg en runde. Det er forholdsvis mange revespor på jordet. Håper ikke den er ute etter kattene mine.

katt pus golden retriever

Når vi nærmer oss den andre jordekanten så hadde pappa vært en tur med traktoren, så da var det enkelt å komme fram der også.

småbruk

I går kom den første tømmerbilen for å kjøre tømmeret til saga.

lang lang rekke

Oppover bakken ble det lang lang rekke, for Oliver veit hvor langt det er til nærmeste buske.

tommerlunne leonberger katt pus

Koselig at du hang med på turen vår... følg med for neste utskeielse.






11 kommentarer:

  1. Det er flotte turkamerater du har. Det er jo så koselig å ha med dyr på tur. Katter er ikke veldig utholdene nei, for de er skapt for å ta et bytte fort. Jeg har hatt utekatt før som var med på tur, og han måtte bæres hjem hver gang.

    SvarSlett
  2. Oliver is very adventurous, it must be hard work for little legs in all that snow. I used to take our cats around all of our fields every day for a minimum of an hour depending how far we went. Eric was a lazy cat and would lay down in front of me when he wanted to be carried. Not easy at 10.5kg! Flynn was very energetic and never tired.

    SvarSlett
  3. We are getting snow every day through the weekend. March is normally a big snow month here, but we don't mind. Winter is a lot of fun and we know it won't last forever.

    SvarSlett
  4. Haha, nej trädgården får du nog inte mycket gjort i på ett tag :D Men du kan ju skotta dig trött om du känner dig lite sysslolös. Härligt med snö och jättefina bilder på både hundar och katt. När våren kommer går det undan och snön försvinner ganska snabbt. Då börjar de leriga hundtassarnas tid men även alla vårblommors tid :D

    SvarSlett
  5. Love your walking photos especially of the snow with the blue and gray shades. It's so beautiful. Oliver is having fun in the snow too and he's got himself all puffed up to keep warm. Even now the sun must be stronger to let you know Spring is coming soon! Enjoy! warm hugs :-)

    SvarSlett
  6. Your sweet critters sure seem to be enjying the snow fun. It's hard to think about mowing the lawn with all that snow around.

    SvarSlett
  7. Oops, I forgot to say thanks for joining our Thankful Thursday Blog Hop!

    SvarSlett
  8. What lovely photos so cute in all that snow and that is a lot of snow they seem to love it :-)

    Have a warmertastic frostless weekend 👍

    SvarSlett
  9. Wow! So much snow! We just get rain most of the time! Take care- love all your photos and your dogs and cat!

    SvarSlett
  10. This looks like a fun adventure for all, and yes, as others have said, cats want to be carried part of the way sometimes. They are made to sleep much of the time, after all.

    Thanks for joining Feline Friday!

    SvarSlett
  11. Such beautiful photos, we had a little snow but nothing like this much x

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...