fredag 31. mars 2023

I morgen er det påske

hestehov

Jeg måtte stoppe på vei hjem fra jobb i går for å ta bilde av Hestehovene som har dukket opp i Heradsbygda. Det går rykter om blåveis i Haug, så da er vel våren i anmarsj da?

hestehov

Hestehoven er en fin blomst, men det lukter ikke særlig godt av den. Men vårfølelse det gir den i alle fall. Det er ikke så ofte jeg plukker med meg vårblomstene, det blir alt for varmt for dem inne.

egg

Jeg har påskeferie! Ja for i dag er det sånn lille Palmefredag, i og med at Palmesøndag er liksompåske. Og jeg har fri hele neste uke, så i dag kan man praktisk talt si at det er påske. I allefall i morgen! Kvikklunsj, ski, appelsiner og selvsagt påskekrim. Noen ting kommer du ikke utenom i påsken.

påskepynt

Påskekrim er et særnorsk fenomen som stammer fra en reklamekampanje som Gyldendal forlag kjørte dagen før palmesøndag i 1923. De annonserte i aviser med boktittelen i stor skrift. Grunnen til at annonsen fikk så mye oppmerksomhet var fordi boken her «Bergentoget plyndret i natt». Folk trodde det var ekte og avisene ble nedringt av fortvilte mennesker. Året etter satset også Aschehoug forlag også på å gi ut kriminalromaner ved påsketider, og siden har det vært tradisjon.

kake

På onsdag hadde vi påsketrekning og kakespising på jobben. Greit å gjøre det litt hyggelig når det er mange som skal ha fri hele påsken. 

påskeegg

I går var det personalmøte og utdeling av påskeegg. Det var en pose påskekaffe også, men den dumpet jeg av hos Kenneth.

påskeegg

Regner med jeg spiser opp det jeg liker før påske, så kan Kenneth og Ingrid få resten av egget. Det blir jo bare stående om jeg ikke liker det. I går var Patran innom på middag, så hun har spist det hun liker også.

sokna

I går kveld ble det en runde med Wenche Lill rundt Blystad for å få litt variasjon. Når man går halve turen i sentralestrøk så treffer en stort sett på en eller annen man kjenner, så man får skravlet litt til.

roser

Etter turen var jeg innom på butikken på Sokna for å kjøpe inn det jeg trengte til første delen av påsken. Da ble det med noen roser også. Jeg synes det er trivelig med avskårne blomster på bordet til helga.




14 kommentarer:

  1. Påsken kommer nog att gå ganska obemärkt förbi hos mig och påskpyntet får ligga kvar i sin låda. Men jag tittar gärna på andras fina påskpynt och gläder mig med dem som har ledigt. Jag hoppas att din lediga vecka ska bli riktigt fin med många härliga utflykter och annat skoj. Nästa år kanske det är dags för Sofie att gå ut och leta påskägg :D

    SvarSlett
  2. Jag glömde gratulera till att du har hittat årets första tussilago. Tänk att man blir så glad när man ser den lilla gula solen :D

    SvarSlett
  3. I agree about the cut flowers. We all need those. Work is nice to have since many people don't. But not having to work is even nicer - I am retired and would never "work" again. Too much to do with the hobby of gardening jaja.

    SvarSlett
  4. Jeg har ennå ikke sett hestehov her, så da er det håp om at våren er på vei. Hestehov og blåveis er sikre tegn på vår.
    God påskeferie.

    SvarSlett
  5. The Easter goodies look lovely, and the roses are beautiful. I hope you have a lovely holiday.

    SvarSlett
  6. Everything looks wonderful and festive, we wish you a most Happy Easter.

    SvarSlett
  7. Easter egg reminds me to do earlier shopping. The flower in the snow is beautiful.

    SvarSlett
  8. It is almost Easter week, I'm glad you have some time off. Roses are perfect for the Easter table.

    Thank you so much for joining Feline Friday!

    SvarSlett
  9. Love how beautiful and festive everything looks.
    That yellow flower in the snow is stunning.

    Hugs and blessings, Lillian

    SvarSlett
  10. Such beautiful photos of beautiful "things": flowers (on frost!) ... Easter treats, more flowers, more treats ~ you have an artist's eye with each captured image. Enjoy your holiday.

    SvarSlett
  11. Happy Holiday week and Happy Easter!! Your post is beautifully Spring-like!

    SvarSlett
  12. Det gäller att fira rejält och varför inte ha en hel påskvecka :) Tittade på blommor igår men sen tänkte jag att jag väntar. Istället blev det några små krukor med blommande som jag ska sätta i en krans på dörren.

    Hoppas ni också har solsken nu! Ha det gott! Carina

    SvarSlett
  13. Hej Lillian!
    Det ser så fint ut med gult påskpynt på bordet. Skall hänga upp några påskkärringar i fönstret och göra några blomsterdekorationer. Förr gömde vi chokladägg inomhus när barnen var små, och vi har fortsatt med det.
    Hoppas du får en trevlig påskledighet.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlett
  14. Åh jag vill också se vårblommor, men här i Dalarna är det fortfarande vinter. Påskägget som riktigt gott ut måste jag säga.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...