mandag 13. mars 2023

Gjennom 5 gårdstun

 væla

Skal en gå rundt om hengebrua etter først å ha vært i Bjønneplassen, da kan man ikke være særlig sjenert. Du må nemlig gå gjennom fem gårdstun for å komme videre. Her har vi akkurat passert første gårdsplassen. Huset er solgt og det blir nye eiere i mai, går det rykter om. Brua over Væla har ikke vært måket i vinter, men den er godt tråkket til.

bjønneplassen

Bjønneplassen er andre gårdsplassen. Her var det kjørt både scooter og traktor på jordet, så en slapp å vabbe seg gjennom snøskavler. Tenk å rekke en runde på nærmere ei mil og det fremdeles er antydning til sol når jeg ankommer egen gårdsplass i halv seks tiden. Siden jeg har huket meg på opptil flere skrittutfordringer i forskjellige deler av mars, så er jeg litt mer bevisst på å gå litt lenger enn jeg hadde gjort ellers, lee meg litt mer på jobb enn jeg pleier. 

snø

Når jeg la meg i går kveld slo det meg brått hvorfor det er enkelte turer som jeg nesten ikke har fått skritt registrert på klokka. Jeg holder håndleddet alt for rolig når jeg triller vogna. Til tross for at jeg har på tracking så blir det kanskje bare noen få tusen skritt på en runde som andre ganger gir god uttelling. Så neste gang jeg er på trilletur må jeg feste klokka ett annet sted enn der den skal være. Ikke sikkert det blir bedre å ha den i lomma heller.

stabbur

Stabburet på Bjønneplassen blir skakkere og skakkere for hver vinter. Men det står nok i ti år til før det kvelder.

port

For å komme seg ut av dette gårdstunet så måtte vi forsere en port med hengelås. Flaks for oss så er det en åpen gangport vedsiden av.

paulsevillaen

Paulsevillaen blir bare passert, så det gårdstunet teller ikke. Hadde jeg tatt med det så hadde det vel blitt et titalls gårdstun på denne runden. Jeg har bare telt der jeg faktisk går over gårdsplassen til noen. Det er vel bare halvparten det bor folk fast ved.

solskinn

Om sola hadde vært oppe lenger så kunne jeg gått en lenger runde. Men jeg veit hvor kaldt det blir når den gjemmer seg bak åsen. Så planen var å rekke hjem før det ble for kaldt.

skispor

Med slike trikkeskinner til skispor rundt Igletjern, så ble det brått en alternativ tur rundt der isteden for Blystadjordet i helga. Der en ikke har gått frister kanskje mer enn der en har gått på ski tidligere i vinter...

vinter

Det irriterer meg egentlig litt at det er så dårlig hold i ugått snø. Tenk om den hadde vært så fast at hundene kunne løpt oppå. 

låve

Tredje gårdstun passert. Om det egentlig er noe gårdstun kan vel diskuteres, for her står det ikke noe hus å bo i. Her er det kun låven som står igjen. Huset ble brent ned av brannvesenet på Sokna som en øvelse i oktober 2017. Og klart jeg var der for å ta noen bilder.


Fjerde gårdstun passeres. Her er det to bolighus, et stabbur og en låve. Så da veier den vel opp for gårdstunet med manglende bygninger.

vinterlandskap

Bare å lukke øynene og nyte solstrålene.

undergang

Som regel så hører og ser man mange tog når man går denne runden, men denne dagen var det ikke noe tog i det heletatt. Det er litt spennende, særlig om vinteren. Da fyker snøen godt om man passerer likt med toget.

leonberger golden retriever hengebru solnedgang

Kunne vært riktig romantisk her. Hengebru i solnedgang liksom.

hengebru

Det er flott om vinteren, jeg storkoser meg på tur året rundt.

gårdstun

Vi runder hushjørnet og passerer gjennom vårt femte gårdstun før vi ender opp på egen gårdsplass en 20 minutter seinere.

vinter

Takk for turfølget i mitt nabolag. Dagen min endte på 18104 skritt...8 kommentarer:

 1. Wow! Skal si du går mange skritt i løpet av en dag. Vakre vinterbilder. Var det opp til meg var snøen smeltet nå. Jeg vil ha hagen min tilbake. Vinteren har vart lenge nok nå.

  SvarSlett
 2. Ännu en promenad i vackert väder och i lika vacker miljö. Om vägen går genom gårdsplaner så måste man ju få gå där utan att det känns lite dumt. Men jag förstår om man tvekar lite. Än så länge tycker jag att vinter och snö är det bästa men snart börjar nog längtan efter vår ta över även hos mig. Men det ser ut som om den dröjer både hos dig och mig.

  SvarSlett
 3. I am always impressed with how well you all get around in all that snow. I'd probably be inside by the fire with a glass of wine.

  SvarSlett
 4. Takk for turen! Ikke så værst ute når sola skinner. Det stabburet var skeivere enn tårnet i Pisa!

  SvarSlett
 5. I love your adventures. You and your furbabes love the snow and it shows. You always make me smile.

  Thank you for joining the Happy Tuesday Blog Hop.

  Have a fabulous Happy Tuesday, Lillian. Scritches to the furbabes. ♥

  SvarSlett
 6. Such lovely photos! Looks like you have many adventures. We have had an exceptional hard winter. I look forward to the days ahead with warmer weather. I hope you are safe and warm and enjoying this week.

  SvarSlett
 7. I wonder if the dogs appreciate the scenery?!! I really do, it's amazing to see.

  Thanks for sharing your link at My Corner of the World this week!

  SvarSlett
 8. So beautiful!
  Thank you for sharing your lovely photos and your beautiful pups at http://image-in-ing.blogspot.com/2023/03/i-wish-i-was-there.html

  SvarSlett

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...