torsdag 27. september 2012

Første snøen

I dag var første snøen kommet så nære at jeg kan se den på toppen av Norefjell, da er det ikke lenge til den kommer hit heller...


Fullmånen nærmer seg og det er kaldere om kveldene. Bare en dag igjen å jobbe nå, så er det en uke ferie. Det har vært en travel uke med jobbing og bursdagsfeiringer for Patran. Vesle teita er blitt ti år allerede, hvor har den tiden blitt av?


På onsdag var vi på Hønefoss kino. Der hadde jeg kjøpt bursdagspakke, som jeg var kjempefornøyd med. Vi så på "Modig" i 3D. Dette bildet er tatt med telefonen gjennom 3D briller, og ble slett ikke så verst. Hele filmen handler om denne rødhårede kruttønna. Som har bueskyting som sin store lidenskap.


Jeg moret meg stort gjennom hele filmen så si... Vi fikk en brus og poppcorn mens filmen gikk og etterpå fikk vi en omvisning i maskinrommet på kinoen. For noen maskiner. Trodde dem var mye mindre siden det hele har blitt digitalt, men filmene kom på store harddisker som ble puttet inn i datamaskiner. Etterpå gitt turen over broa til Peppes Pizza for spis så mye du vil og avslutning med tre kuler is! Alt betalt på kinoen til en rimelig penge. Absolutt verdt å anbefale for andre.



Den dyktige bueskytteren Merida er den impulsive datteren til kong Fergus og dronning Elinor . Fast bestemt på å gå sine egne veier i livet, trosser Merida en eldgammel skikk som er hellig for de høyrøstede landsherrene: Digre Lord MacGuffin, gretne Lord Macintosh  og den kranglevorne Lord Dingwall . Helt utilsiktet skaper Meridas handlinger kaos og raseri i riket, og da hun henvender seg til en eksentrisk gammel heks  for å få hjelp, får hun oppfylt et ønske som blir skjebnesvangert. Farene som følger tvinger Merida til å oppdage betydningen av sant mot for å bryte en dyrisk forbannelse før det er for sent.

* *

Jeg synes det er helt greit at animasjonsfilmer blir dubbet. Men dem må ligge unna de gode gamle filmene som Pippi og Emil, Tjorven og resten av "de gode gamle".


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...